Skip to main content

Ζέρβας: Βιώσιμα γήπεδα για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη - Σύντομα ανακοινώσεις και για τον Ηρακλή

Μπήκαν σε καλό δρόμο τα πρότζεκτ για τα γήπεδα ΠΑΟΚ και Άρη, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - «Σωστή προετοιμασία και εξαιρετική σοβαρότητα στον Ηρακλή»

Στην πορεία των μελετών για την υλοποίηση των δύο γηπεδικών πρότζεκτ στη Θεσσαλονίκη, της Νέας Τούμπας για τον ΠΑΟΚ και του νέου γηπέδου του Άρη, που έχουν μπει «σε καλό δρόμο», αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4, μία ημέρα μετά τις επαφές με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που επισκέφθηκε χθες την πόλη.

«Στη σύσκεψη ήταν από τη μία πλευρά ο πρωθυπουργός και οι αξιωματούχοι και από την άλλη άνθρωποι του ΠΑΟΚ και του Άρη. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο αυτό, να τους βλέπεις δίπλα-δίπλα για σημαντικά έργα για τους συλλόγους τους. Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ έχουμε ανακατασκευή στον ίδιο χώρο ενώ στο γήπεδο του Άρη υπάρχει διπλή ανάπλαση σε καινούργιο μέρος. Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει βγει το προεδρικό διάταγμα, πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε ένα master plan από δύο πολύ σοβαρές εταιρείες», είπε για το πρότζεκτ του Δικεφάλου ο κ. Ζέρβας.

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο του Άρη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι παρουσιάστηκε πώς η ομάδα θα αποχωρήσει από το Χαριλάου και πώς θα γίνει η ανάπλαση σε μία περιοχή περίπου 162 στρεμμάτων, με διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων χρήσεων. «Οι μεγάλες ομάδες γίνονται στα μεγάλα γήπεδα. Είναι σημαντικό να έχουμε νέες εγκαταστάσεις που θα βοηθούν τις ομάδες να έχουν έσοδα ώστε να μπορούν και να τα συντηρούν. Όλα τα γήπεδα που έχουμε στην πόλη μας είναι παλιά. Θα πρέπει αυτοί οι χώροι να είναι βιώσιμοι», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Ηρακλή, ο ίδιος επισήμανε: «Δουλεύουμε το γήπεδο του Ηρακλή και βοηθήσαμε ήδη να ξεφύγει από τα χρέη. Νιώθω πολύ περήφανος που βοήθησα τους ανθρώπους του Ηρακλή, της ιστορικότερης ομάδας της Θεσσαλονίκης, ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις να περάσουν σε έναν καινούργιο Γυμναστικό Σύλλογο. Στους επόμενους μήνες θα υπάρξει ανακοίνωση και για το νέο γήπεδο του Ηρακλή. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει και η κυβέρνηση διότι υπάρχει σωστή προετοιμασία και εξαιρετική σοβαρότητα».

Τέλος, σχετικά με το Eurobasket και την Εθνική Ελλάδος, είπε: «Χάρηκα που η Εθνική γίνεται αγαπητή πάλι. Συνολικά 19.000 κόσμος χειροκροτούσε την ομάδα και αυτό μου θυμίζει παλιές εποχές. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή που τον γνωρίζω από το 1993. Χαίρομαι που βρίσκεται ο Ιτούδης στο τιμόνι της ομάδας. Επίσης, έχουμε μία εξαιρετική διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία έχει φιλοδοξίες να πάει το μπάσκετ και την Εθνική μπροστά».