Skip to main content

Ζήτημα εβδομάδων η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκτιμά ο Ρουμελιώτης

Ο πρόεδρος της Attica Bank εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα εφαρμοστεί.

Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, μόνο σε ρόλο «τεχνικού συμβούλου» εκτιμά ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Θεωρεί ότι είναι ζήτημα εβδομάδων η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα εφαρμοστεί, καθώς «η Ελλάδα έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της».

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση, στέλνουμε μήνυμα στις αγορές ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα το 2017» προσθέτει, τονίζοντας ωστόσο, ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την αποδοτικότητα της οικονομίας, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή στις αγορές, πριν το τέλος του προγράμματος».

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην οριστική διευθέτηση του αναβαλλόμενου φόρου, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, χαιρετίζει το γεγονός ότι έχει εκπληρωθεί το 75% των ζητημάτων που είχαν θέσει η Τραπεζα της Ελλαδος και οι ευρωπαϊκές αρχές.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το επόμενο έτος, διαβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη, η εισροή νέων καταθέσεων στην τράπεζα και ότι το 2017, θα δοθούν νέα δάνεια, ύψους 100 εκατ. ευρώ.