Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ 10Η ΡΕΓΚΑΤΑ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η 10η Ρεγκάτα Όρμου Παναγιάς στη Χαλκιδική διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο της περιοχή από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Ανοίγουν πανιά για νέες συναρπαστικές ρότες τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα συμμετάσχουν στη 10η Ρεγκάτα Όρμου Παναγιάς στη Χαλκιδική (2021 Diaporos Sailing Regata), που διοργανώνει από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 ο Ναυτικός Όμιλος της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες, Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ερχόμενοι σε επαφή με το υγρό στοιχείο, δαμάζοντας τον άνεμο και απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Σιθωνίας Χαλκιδικής.

10 χρόνια ζωής για τη Ρεγκάτα Χαλκιδικής

«Η διοργάνωση ήδη μετρά 10 χρόνια ζωής. Συμμετέχουν σκάφη ανοιχτής θαλάσσης χωρητικότητας 8-10 ατόμων. Είναι περισσότερο ένας φιλικός περιηγητικός πλους και όχι ένας αμιγώς ιστιοπλοϊκός αγώνας, καθώς μπορούν να συμμετάσχουν οικογένειες και παρέες. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, να διαθέτουν τα αναγκαία έγγραφα για την πλοήγηση του σκάφους. Επιπλέον, η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης είναι ότι στόχος μας είναι όλα τα ιστιοπλοϊκά να έχουν επιστρέψει και να έχουν δέσει στο λιμάνι πριν τη Δύση του ηλίου», εξηγεί ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Μανώλης Τυφόξυλος.

Είναι περισσότερο ένας φιλικός περιηγητικός πλους και όχι ένας αμιγώς ιστιοπλοϊκός αγώνας, καθώς μπορούν να συμμετάσχουν οικογένειες και παρέες
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 12 προκατασκευασμένες διαδρομές 7 έως 20 ναυτικών μιλίων, αλλά η τελική επιλογή γίνεται με βάση τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα 10 ιστιοπλοϊκών, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να το κάνουν έως την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου. Ακόμη, όμως, και όσοι παραβρεθούν ως θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεαματική εκκίνηση από τη μαρίνα Λατούρα που βρίσκεται μπροστά από τον γραφικό Όρμο Παναγιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6932838602 (Μανώλης Τυφόξυλος, πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής) και 2375031522 (Κατερίνα Βασιλικού, πρόεδρος Ναυτικού Συνδέσμου Όρμου Παναγιάς).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ