Skip to main content

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης περνά στη νέα εποχή με νέο λογότυπο

Το νέο σήμα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη είναι αφαιρετικό και σηματοδοτεί τη νέα εποχή - Τι είπε ο Μ. Ζορπίδης για την αγορά.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που σηματοδοτούν και το… λίφτινγκ της εικόνας του, έγιναν σήμερα. Το σήμα του ΕΕΘ που απηχεί μία σύγχρονη, αφαιρετική αντίληψη σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία περνά το επιμελητήριο.

Το νέο λογότυπο του ΕΕΘ αποτελείται από τα αρχικά γράμματα του επιμελητηρίου σε συντομογραφία, δηλαδή δύο αφαιρετικά Ε και ένα ελλειπτικό Θ. Το σλόγκαν του λογότυπου είναι «Ακούμε την εποχή. Αλλάζουμε εικόνα. Προχωρούμε προς το μέλλον».

Αν και όπως τόνισαν οι ομιλητές και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης υπήρχε ο προβληματισμός για το αν θα έπρεπε να αλλάξει, το παλιό σήμα που συντρόφευε το επιμελητήριο για 93 χρόνια τελικά επικράτησε η άποψη πως η νέα, ψηφιοποιημένη εποχή στην οποία περνά το ΕΕΘ χρειάζεται και νέες φόρμες. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζορπίδης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΕΘ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους μέσω προγράμματος ύψους 250.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως το νέο λογότυπο συγκέντρωσε το 90% των ψήφων μεταξύ των ατόμων που απάρτιζαν την επιτροπή που είχε δημιουργηθεί για την επιλογή του νέου γραφιστικού για το λογότυπο του ΕΕΘ.

 «Η αλλαγή δεν ήταν εύκολη, προηγήθηκαν πολλές συνεδριάσεις επιτροπών, διαβουλεύσεις, διαγωνισμός που ακυρώθηκε αλλά τελικά επικράτησε η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της εικόνας του Επιμελητηρίου», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του ΕΕΘ, Χριστόφορος Εδιάρογλου.

Όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Χέλμης της εταιρείας Colibri που ανέλαβε τη δημιουργία του λογότυπου «η αλλαγή του σήματος έγινε ενόψει του εορτασμού των 100 χρόνων του ΕΕΘ», που ολοκληρώνει έναν αιώνα ζωής το 2025. Στη σημασία της ανανέωσης των σημάτων αναφέρθηκε ο κ. Χέλμης υπογραμμίζοντας πως τα σύμβολα χρειάζονται εκσυγχρονισμό.

Η εικόνα της αγοράς

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΕΕΘ για την εικόνα της αγοράς τόνισε πως «δεν είναι καλή, έχει πολλά προβλήματα. Τα έχουμε εκθέσει στα αρμόδια υπουργεία. Ελπίζω να μην δούμε λουκέτα τους επόμενους δύο μήνες».

Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως οι επιχειρήσεις επιδοτήθηκαν αλλά πρέπει και μόνες τους να προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν. «Όσα χρήματα και να δώσει η πολιτεία κάποια στιγμή θα σταματήσει να το κάνει» είπε χαρακτηριστικά δηλώντας συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανάταξη των επιχειρήσεων όταν τελειώσει η πανδημία.