Skip to main content

Εκσυγχρονισμός με ένα «κλικ» για το ελληνικό κράτος

Γιατί δεν ενοποιούνται όλα τα τηλεφωνικά νούμερα που χρησιμοποιεί σήμερα ο μέσος πολίτης για να έρθει σε επαφή με το κράτος;

Πόσο δύσκολο είναι τελικά να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους; Και μαζί να απλοποιηθεί η ζωή των Ελλήνων; Να γίνει ευκολότερη η καθημερινότητα τους, αντί να εξελίσσεται σε μια αέναη μάχη επιβίωσης; Τόσο όσο ένα «κλικ». Τι εννοούμε:

Μαθαίνουμε ότι με εντολή Μητσοτάκη, η ομάδα του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, δουλεύει ήδη τη μετεξέλιξη του προγράμματος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου ΜΑΖΙ σε κάτι γενικότερο και ...λαϊκότερο. Περί τίνος πρόκειται ο λόγος; Αφορά στην πρόσβαση, σε αυτό το σύστημα, όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, κατ' αρχήν για να έχουν μια άμεση γνώση του έργου της κυβέρνησης! Ως ενεργοί πολίτες, δηλαδή, που πρέπει να είναι. Ηδη, από την κυβέρνηση διαρρέουν ότι σύμφωνα με μια πρώτη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του συστήματος, μέχρι σήμερα και σε ένα εξάμηνο διακυβέρνησης έχουν υλοποιηθεί 60 βασικές δεσμεύσεις της νυν κυβέρνησης. Γιατί να μην μπορεί λοιπόν να το επιβεβαιώσει αυτό ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, τσεκάροντας ο ίδιος το συγκεκριμένο έργο; Εστω κι αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα παραμένει εξαιρετικά αντιδημοφιλές μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης.

Λογικό, θα μπορούσε κανείς να πει. Κανείς δεν θέλει να έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι του. Τι μπορεί να πει όμως αν αυτός ο ένας είναι ο κυρίαρχος λαός;. Και πάμε παρακάτω.

Αφού ο εκσυγχρονισμός στο επόμενο διάστημα θα περνά από το κομπιούτερ, γιατί δε γίνεται και το ένα βήμα παραπάνω; Δηλαδή, γιατί δεν ενοποιούνται για παράδειγμα όλα τα τηλεφωνικά νούμερα που χρησιμοποιεί σήμερα ο μέσος πολίτης για να έρθει σε επαφή με το κράτος; Κι αντί να παίρνει στο 110, στο 112, στο 166 ή στο 199 ή δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, να καλεί σε έναν αριθμό, να ζητά μια υπηρεσία, να τον συνδέουν και να τελειώνει; Και μην μου πείτε ότι δεν γίνεται.

Γιατί έτσι έλεγαν και για τη Διαύγεια και έγινε, έτσι έλεγαν για το ΜΑΖΙ και έγινε, έτσι έλεγαν και για το 112 κι έγινε. Και για να τα λέμε όλα, το παράδειγμα, δεν αναφέρεται τυχαία. Μπορεί να γίνει...