Skip to main content

Ενώπιον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Ο αστυνομικός, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα, ενώ στις 8:30 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

Ενώπιον εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι και να τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά στη δυτική Θεσσαλονίκη μετά από καταδίωξη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ και ο άνδρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, υπάρχει κάλεσμα στις 8:30 για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο για τον πυροβολισμό του 16χρονου.

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 16χρονος Ρομά μετέβη σε ένα πρατήριο καυσίμων επί της Μοναστηρίου και άέβαλε 20 ευρώ πετρέλαιο στο αγροτικό φορτηγάκι, χρώματος ασημί, το οποίο οδηγούσε χωρίς ωστόσο να πληρώσει το αντίτιμο. Ο υπάλληλος κάλεσε την ΕΛΑΣ, η οποία και επενέβη άμεσα καθώς αστυνομικοί βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το φορτηγάκι εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη καθώς ο νεαρός δεν σταματούσε σε κανένα σήμα των αρχών. Στο ύψος της Συμμαχικής Οδού ο νεαρός επιχείρησε να εμβολίσει με το αγροτικό φορτηγάκι το δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ για να αποφύγει τη σύλληψη. Στο σημείο έπεσαν πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς για να ακινητοποιηθεί ο 16χρονος και το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο. 

 Τα παραπάνω αρνείται η πλευρά της οικογένειας του 16χρονου, ο δικηγόρος της οποίας κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση σε βάρος του ανήλικου.