Skip to main content

Ένταση κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος στον Μίκη Θεοδωράκη (vid)

Άτομα της ΕΛΑΣ εμπόδισαν δεκάδες παρευρισκόμενους να προσεγγίσουν το σημείο και να προσκυνήσουν λίγα λεπτά πριν τις 19.00

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών κατά το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Όλα ξεκίνησαν όταν τα άτομα της ΕΛ.ΑΣ εμπόδισαν δεκάδες παρευρισκόμενους να προσεγγίσουν το σημείο και να προσκυνήσουν λίγα λεπτά πριν τις 19.00, ώρα λήξης του λαϊκού προσκυνήματος για σήμερα.

Οι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. «Ντροπή σας», ακούγεται στο βίντεο. Λίγο αργότερα οι πολίτες φαίνεται πως έσπασαν το μπλόκο και έφτασαν κοντά στον ναό, ενάντια στις εντολές της αστυνομίας.



Για δεύτερη ημέρα η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Από τις 10 το πρωί κόσμος συνέρρεε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη. Το απόγευμα της Δευτέρας στις 16.45 έφτασε ο σορός του όπου περίμενε η οικογένειά του και ο κόσμος συγκινημένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών δε σταμάτησαν να καταφθάνουν για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο συνθέτη ενώ το πρωί της Τρίτης δόθηκε τέλος και στη διαμάχη που είχε δημιουργηθεί για τα διαδικαστικά της κηδείας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικαίωσε τους εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας για ενταφιασμό στον Γαλατά Χανίων.