Skip to main content

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Θέμα χρόνου να επικρατήσουμε ξανά

«Τους μηχανισμούς ελέγχου θα πρέπει να τους κρατάει το κράτος», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με το θέμα της επιθεώρησης Εργασίας.

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ξαναβρίσκουμε τη σχέση μας με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και είναι θέμα χρόνου να επικρατήσουμε ξανά. Γι’ αυτό είναι τόσο έντονη η ανησυχία σας κύριε Μητσοτάκη».

«Τα “παπαγαλάκια” σας κύριε πρωθυπουργέ, προσπαθούν να αλλοιώσουν τις προτάσεις και τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ. Δώστε μας απαντήσεις: συνδέονται ή όχι οι αποφάσεις σας με την επιλογή σας να ανοίξουν οι οικονομικές δραστηριότητες γιατί απέτυχε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown που έχει επιβληθεί σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης;» αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο η πολιτική αρχηγός τόνισε πως ο εργαζόμενος δεν θα έχει το δικαίωμα επιλογής για το εάν θα απασχοληθεί 8 ή 10 ώρες εάν του το ζητήσει ο εργοδότης. Όσον αφορά την ψηφιακή κάρτα, αναρωτήθηκε «τι κάνατε όταν ήρθε για ψήφιση επί ΠΑΣΟΚ το 2011; Είπατε όχι, τόσο εσείς κύριε Μητσοτάκη, όσο και εσείς κύριε Χατζηδάκη;».

Γεννηματά για Επιθεώρηση Εργασίας: Τους μηχανισμούς ελέγχου θα πρέπει να τους κρατάει το κράτος

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό το θέμα ότι αφαιρείται την Επιθεώρηση Εργασίας από το αρμόδιο υπουργείο. Τους μηχανισμούς ελέγχου θα πρέπει να τους κρατάει το κράτος, αυτό σημαίνει επιτελικό κράτος. Όσον αφορά τις γονικές άδειες, δίνονται από το 1984 σε αυτό τον τόπο, επί ΠΑΣΟΚ. Και η αύξηση της γονικής παροχής για τους πατεράδες που μας λέτε ως επίτευγμά σας, είναι Κοινοτική Οδηγία, δεν είναι δικό σας επίτευγμα. Είναι υποχρέωση της χώρας μας και αυτή ακριβώς την Οδηγία θα στηρίξει και το κόμμα μας το απόγευμα στην ψηφοφορία».

Παράλληλα στράφηκε και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον οποίο κατηγόρησε πως «βάζει πλάτη» στη Νέα Δημοκρατία κάθε φορά που αυτή «βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο». Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι τυχαίο ότι προσανατολίζει τη συζήτηση στη Βουλή ρίχνοντας στο τραπέζι και άλλα θέματα κάθε φορά που η κυβέρνηση αισθάνεται στριμωγμένη.