Skip to main content

Γιάννης Καραγιάννης: Η ευκαιρία της 26ης Μαΐου - Πολιτική αλλαγή τώρα

Άρθρο του δημάρχου Λαγκαδά και υποψήφιου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ για τη σημασία των επερχόμενων εκλογών στις 26 Μαΐου.

του Γιάννη Καραγιάννη*

Ξεκάθαρο μήνυμα για ριζική αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων τεσσάρων ετών έχουν την ευκαιρία να στείλουν οι πολίτες στις 26 Μαΐου. Μήνυμα και ταυτόχρονα απάντηση στις χάντρες που μοιράζει η κυβέρνηση, ώστε να μασκαρέψει την κακή εικόνα και το αρνητικό περιεχόμενό της.

Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε την ατζέντα. Να αποδείξουμε σε όσους επιμένουν να αποπροσανατολίζουν με σκανδαλολογία, με παροχές – ψίχουλα και με παρελθοντολογία, ότι υπάρχει μια Ελλάδα που θέλει να προχωρήσει, να πάει μπροστά και να μιλήσει για την επόμενη μέρα.

Η Ελλάδα που ζητά επιτέλους μια σταθερή κυβερνητική πολιτική, βασισμένη σε ένα σοβαρό σχέδιο, που όχι μόνο θα τη βγάλει από την κρίση, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει τις συνθήκες για σταθερή ανάπτυξη.

Κι αυτή την Ελλάδα μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία. Όχι ως όραμα, αλλά ως απτή πραγματικότητα. Διότι οι δυνατότητες υπάρχουν και απαιτούν μια ισχυρή κυβέρνηση, με αναπτυξιακό προσανατολισμό, που δεν καταφεύγει στο λαϊκισμό και στην κλωτσιά της μπάλας στην κερκίδα, προκειμένου με πονηριές να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών και να συνεχίσει το καράβι την ακυβέρνητη πορεία του προς τα βράχια.

Σήμερα έχουμε την ευθύνη, εμείς οι πολίτες να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας και να αποφασίσουμε ποιο παρόν και ποιο μέλλον θέλουμε γι' αυτά και για τους εαυτούς μας.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τις ανέξοδες κόντρες και να προχωρήσουμε μπροστά. Να μιλήσουμε θετικά, να βάλουμε τους προβληματισμούς μας και τις αγωνίες μας στο τραπέζι και να αναζητήσουμε ποιος δίνει απαντήσεις σε όλα όσα υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον μας.

Οι εκλογές αυτές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία για να ακουστεί δυνατά η φωνή της μεγάλης, αλλά σιωπηρής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα φυγής από τη μιζέρια και την ταπείνωση, φυγής μπροστά.

Να μιλήσουμε για την παιδεία, που ισοπεδώθηκε από τις ιδεοληψίες, πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Να μιλήσουμε, χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, για την ασφάλεια των πολιτών και το γεγονός ότι αποτελεί την σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου για τη Πατρίδα μας.

Να μιλήσουμε για επενδύσεις, για νέες θέσεις εργασίας, για νέο εισόδημα, χωρίς εχθρότητα για τον ιδιωτικό τομέα. 

Να μιλήσουμε για σταθερή ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και των άλλων επιβαρύνσεων κι όχι για συγκυριακές παροχές από το απόθεμα που δημιούργησε η καταστροφή της μεσαίας τάξης. 

Να μιλήσουμε για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση, για ισχυρούς Δήμους και Περιφέρειες, που θα «κουμπώσουν» τα δικά τους σχέδια για τον τόπο, πάνω στο εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Να μιλήσουμε για την υγεία και για την αξιοπρεπή περίθαλψη όλων των Ελλήνων, κυρίως όμως των πιο αδύναμων, με το λιγότερο δυνατό κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Πολιτική αλλαγή τώρα, γιατί αξίζουμε καλύτερα. Το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει. Αρχίζει τώρα. Αρχίζει από εμάς, με εμάς, για εμάς.

*Ο Γιάννης Καραγιάννης είναι δήμαρχος Λαγκαδά, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ.