Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
x

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΒΑΚ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονλίκης το ΣΒΑΚ δίνει τη δυνατότητα στον δήμο να εξασφαλίζει επιπλέον χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του δήμου Θεσσαλονίκης και τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας λόγο για άλλη μία θετική εξέλιξη για την πόλη.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΣΒΑΚ αποτελεί το «σύνταγμα» για τα ζητήματα κυκλοφορίας, που μάλιστα δίνει τη δυνατότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης να εξασφαλίζει επιπλέον χρηματοδοτήσεις μέσα από συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα αλλά και να προχωρά στην υλοποίηση παρεμβάσεων που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στην τοποθέτησή του στην αποψινή (06/06) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι το ΣΒΑΚ, το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και ολοκληρώθηκε από την παρούσα, αποτελεί ένα «βασικό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για το ΣΒΑΚ, τόσο τα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου όσο όμως και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ. «Πορευόμαστε μαζί, για να φτιάξουμε μια σύγχρονη πόλη κι αυτό φέρνει αποτελέσματα», τόνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ