Skip to main content

Καράογλου: Εκλογές το 2023 - Ο Μητσοτάκης είναι θεσμικός...

Τι βλέπει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης για την επερχόμενη εκλογική μάχη. Πιθανώς δεκαεδρική η Β' Θεσσαλονίκης, μεγάλη μάχη στην Α'.

Εκλογές το 2023 και μάλιστα για λόγους... θεσμικούς βλέπει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο κ. Καράογλου εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2023, επικαλούμενος και τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επικαλέστηκε την τήρηση των θεσμών, που επιβάλλει το Σύνταγμα κι «εγώ θέλω να είμαι θεσμικός», φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι οι δεύτερες εκλογές θα δώσουν καθαρή νίκη στη ΝΔ, διότι τα πράγματα, όπως είπε θα... σφίξουν. Έφερε ως παράδειγμα τις διπλές εκλογές του 2015. Η ΝΔ τότε από το 18% πήρε τη δεύτερη φορά 30%.

Ο βουλευτής σημείωσε πως είναι πιθανή η προσθήκη μιας επιπλέον έδρας στη Β' Θεσσαλονίκης, εφόσον οι εκλογές γίνουν με την τελευταία απογραφή (σύνολο δέκα έδρες). Και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ακόμη και με την απλή αναλογική είναι πιθανό η ΝΔ να κερδίσει και τέταρτη έδρα. Αυτό, όπως εξήγησε μπορεί να συμβεί, διότι στην εκλογική του περιφέρεια το κόμμα μπορεί να συγκεντρώσει στις επόμενες εκλογές ποσοστό πάνω από 40%.

Όσον αφορά στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε πως ο συναγωνισμός μεγαλώνει και αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη για την εκλογή.

Ο κ. Καράογλου είπε πως το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι θεωρητικό, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να είναι αυτός που θα διασπάσει την παράταξη, εφόσον ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, θελήσει να είναι υποψήφιος, όπως δηλώνει εδώ και καιρό.