Skip to main content

Κορωνοϊός: 50 εισαγωγές στο Παπαγεωργίου-«Η καλύτερη εφημερία εδώ και βδομάδες»

Το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έληξε την εφημερία του με 38 διασωληνωμένους, ενώ 225 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid-19

Συνολικά πενήντα εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό δέχθηκε κατά τη χθεσινή του εφημερία το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπαστεργίου, γιατρό στο νοσοκομείο, από τους 43 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ κορωνοϊού κατά την έναρξη της εφημερίας, το νοσοκομείο έληξε τη βάρδια με 38 διασωληνωμένους, ενώ 225 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid.

"Νομίζω ήταν η καλύτερη εφημερία των τελευταίων εβδομάδων" σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου κάνοντας λόγο για αρκετά μειωμένες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, την ώρα που το υγειονομικό προσωπικό είχε συνηθίσει σε 80, 100 και 110 εισαγωγές. "Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι επιτέλους υπάρχει μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων" πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παναγιώτης Τουχτίδης σημείωσε πως 140 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, είτε επειδή νοσούν από κορωνοϊό είτε επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα. "Είμαστε οριακά μεν, αλλά σφίγγουμε τα δόντια μας" τόνισε.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ολιγόωρης παρουσίας του στην πόλη.