Skip to main content

Μια επένδυση-ορόσημο 8 δισ.ευρώ στη γραμμή της εκκίνησης

Η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θεωρείται και είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο project επί ελληνικού εδάφους.

Έως τις 20 Δεκεμβρίου φιλοδοξεί να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου η Lamda Development. Ως γνωστόν, αποκλειστικός σκοπός της αύξησης αυτής θα είναι η χρηματοδότηση της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, που θεωρείται και είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο project επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περίπτωση κρίνεται κάτι παραπάνω από σημαντικό και όλα δείχνουν ότι η κάλυψη θα γίνει άνετα. Τουλάχιστον αυτά είναι τα μηνύματα που λαμβάνονται από την αγορά. Κι έτσι, ένα μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ο όμιλος Λάτση, μάλλον, θα κερδηθεί.

Στο μεταξύ και τα 880 εκατ ευρώ του τραπεζικού δανεισμού έχουν κλειδώσει, καθώς επιτεύχθηκε καταρχήν συμφωνία με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει και ομολογιακή έκδοση, ύψους 150 εκατ ευρώ. Με μια διαφορά:

Αυτή θα απευθύνεται και σε ιδιώτες μικροεπενδυτές! Δηλαδή, δεν θα καλυφθεί αποκλειστικά από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, αλλά θα δοθεί η ευκαιρία και σε όσους μικρούς το θέλουν, να πάρουν μέρος στο εγχείρημα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, η οποία αναλαμβάνεται προκειμένου να καταδειχθεί, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, ο εθνικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης επένδυσης, η οποία, όταν ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 8 δισ.ευρώ.

Όπως ανέφερε δε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου Λάτση, Οδυσσέας Αθανασίου, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.