Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του λέκτορα για την υπόθεση διπλής δολοφονίας με αρσενικό

Η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου για τη διπλή δολοφονία υπέβαλε αίτημα αναβολής-Θα οριστεί νέα ημερομηνία, η σύνθεση δικαστηρίου θα αλλάξει

Αναβλήθηκε η δίκη του λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ που κατηγορείται για την υπόθεση διπλής δολοφονίας - γιαγιάς και εγγονής - με αρσενικό το καλοκαίρι του 2013.

Η δίκη είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης μετά από διακοπή στις αρχές του χρόνου, ωστόσο αναβλήθηκε επ' αόριστον και οι παράγοντες της δίκης θα κληθούν σε νέα ημερομηνία, ενώ η σύνθεση του δικαστηρίου θα αλλάξει.

Η αναβολή ήταν αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος από την πλευρά του δικηγόρου υπεράσπισης που όπως σημείωσε, έπρεπε να παραβρεθεί σε άλλο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος είχε κηρυχθεί ομόφωνα ένοχος πρωτόδικα. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή με θύματα την 34χρονη σύζυγό του και την 87χρονη γιαγιά της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο. Στις 23 Αυγούστου του 2013, η σύζυγός του αφήνει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλευόταν. Λίγες μέρες πριν πεθαίνει και η γιαγιά της.

Από την πρώτη στιγμή οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και για αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού.

Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκε ο σύζυγός της 34χρονης, ο οποίος αρνήθηκε από την αρχή κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας την εκδοχή της δηλητηρίασης από σωληνώσεις στο εξοχικό του ζευγαριού στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις στις σορούς γιαγιάς και εγγονής βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.

Η 34χρονη που εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στη βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, φέρεται να δηλητηριάστηκε σταδιακά σε μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη μέσα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου νοσηλευόταν. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι δηλητηρίασε τη γυναίκα του και μητέρα του ανήλικου παιδιού τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και ύστερα από νοσηλεία 7 ημερών η υγεία της βελτιώθηκε και επέστρεψε στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου. Εκεί την επισκεπτόταν ο σύζυγός της που κατηγορείται ότι της χορηγούσε αρσενικό.

Αρσενικό φέρεται να είχε χορηγήσει και σε ένα μπουκάλι νερό από το οποίο έπινε αποκλειστικά η γιαγιά της θανούσας που τον Αύγουστο του 2013 μπήκε στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και κατέληξε λίγο αργότερα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται την περίοδο εκείνη να είχε εξωσυζυγική σχέση με μια φοιτήτριά του με την οποία μάλιστα απέκτησαν και παιδί. Έχει άλλη μια κόρη από τον γάμο του με την 34χρονη.