Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι οικείοι του.

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την περίπτωση του 35χρονου από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που πέθανε από κορωνοϊό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα τον περασμένο μήνα στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος διενεργείται ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Νεκρός από κορωνοϊό 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα

Ο άτυχος ξυλουργός, πατέρα ενός κοριτσιού 1,5 ετών από τη Θεσσαλονίκη, είναι το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο θάνατος του προκάλεσε σοκ τόσο στους οικείους του όσο και στους γιατρούς του νοσοκομείου καθώς ήταν καθ' όλα υγιής πριν προσβληθεί από τη νόσο COVID-19.

Τσιόδρας για θάνατο 35χρονου στη Θεσσαλονίκη: Οι 4 πιθανές αιτίες

Θεσσαλονίκη: Σοκ στη Νεάπολη για τον 35χρονο που πέθανε από κορωνοϊό

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, που σε πρώτη φάση θα ανατεθεί σε Πταισματοδίκη, αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι οικείοι του. Αφού συγκεντρωθεί το υλικό και ληφθούν οι καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν στη συνέχεια από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προηγήθηκε εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος με τη σειρά του παρήγγειλε τη σχετική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 35χρονου ξυλουργού και οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ