Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά της «κρατικής βίας» έξω από το Ιπποκράτειο (vid)

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρόμα από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα από τις 11:00 έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή μελών φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά του 16χρονου Ρόμα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος, στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετά την αφαίρεση της σφαίρας από το κεφάλι του.

Σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που μαρτυρά την εντεινόμενη βία από πλευράς της αστυνομίας και των μεθόδων καταστολής.

Την ίδια ώρα ομάδα Ρομά έφτασαν με αυτοκίνητα έξω από το Νοσοκομείο με τα αυτοκίνητά τους, αφού πρώτα βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε ο 34χρονος ο αστυνομικός για να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Τα άτομα βγήκαν από τα οχήματα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Η ομάδα των Ρομά νεαροί κυρίως στην πλειοψηφία τους ήρθαν στο νοσοκομείο από τα δικαστήρια όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια.