Skip to main content

Τεταμένο το κλίμα στα Δικαστήρια: «Δεν ήταν τα λεφτά, πυροβόλησαν γιατί ήταν Ρομά» (vid)

Κλίμα έντασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου έχουν συγκεντρωθεί Ρομά και αναρχικοί την ώρα που απολογείται ο 34χρονος αστυνομικός

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με το κλίμα να είναι τεταμένο καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί ομάδες ατόμων Ρομά αλλά και αναρχικοί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου από τον 34χρονου αστυνομικού ο οποίος απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Επίσης υπάρχουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εκκένωσης της κατάληψης της «Mundo Nuevo», όπως και των έξι συλληφθέντων για την πορεία του Πολυτεχνείου το 2020 που δικάζονται σήμερα.

Κυριαρχούν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής με τους Ρομά που βρίσκονται στο σημείο να ζητούν να ζητούν δικαιοσύνη. Κρατούν, μάλιστα, φωτογραφίες του 16χρονου που χαροπαλεύει στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι μπροστά και γύρω από την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλειστή είναι η οδός 26ης Οκτωβρίου.