Skip to main content

Θεαγένειο:Τι θα περιλαμβάνει η νέα Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Η νέα μονάδα θα ονομάζεται «Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος» και θα περιλαμβάνει θέσεις για χημειοθεραπείες, ιατρεία και εργαστήρια.

Προχωρά η δημιουργία της Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς στη Θεσσαλονίκη με δωρεά της Μαριάννας Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας του ενάτου ορόφου αναμένεται να μετοκομίσει στην περιοχή Ρίγανη Πυλαίας, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Θεαγένειο, που καθημερινά δέχεται εκατοντάδες ασθενείς.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Μετακομίζει το 2021 η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας του Θεαγενείου

Σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την κύρωση της δωρεάς της κ. Λάτση προς το Θεαγένειο για την εγκατάσταση Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει την ανακατασκευή τμήματος παραχωρηθέντος κτηρίου και την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τη δημιουργία Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς, με ονομασία «Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος».

Η Μονάδα θα περιλαμβάνει 41 θέσεις για τη διενέργεια χημειοθεραπειών, 5 ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο και χώρο επειγόντων περιστατικών αίθουσα αιμοληψίας, αποθηκευτικούς χώρους και υποδοχή. Θα δημιουργηθεί επίσης χώρος αναμονής των συνοδών των ασθενών.