Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΛΗ Η ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΡΙΖΕΣ

Καλό είναι το τεχνοκρατικό στιλ, που αυτή τη στιγμή επικρατεί στην κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ πρέπει να θυμηθεί το φιλολαϊκό της προφίλ, είπε ο βουλευτής

«Η ΝΔ πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του κοινωνικού της προφίλ και στην ανάπτυξη των κοινωνικών της πολιτικών. Καλό είναι το τεχνοκρατικό στιλ, το οποίο αυτή τη στιγμή επικρατεί στην κυβέρνηση. Έχει οπωσδήποτε τη χρησιμότητά του. Ανταποκρίνεται στα μέσα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αλλά σε χώρες του νότου, όπως είναι η δική μας, σε χώρες που έχουν μεγάλο ποσοστό φτώχειας και ανημποριάς, θα πρέπει η Δεξιά, η ΝΔ, να θυμηθεί το φιλολαϊκό της προφίλ, να θυμηθεί τις λαϊκές της ρίζες και αυτές να προτάξει».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας στο Radio North 98 και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εφησυχασμού στις τάξεις της κυβέρνησης λόγω της μεγάλης δημοσκοπικής διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν έχω την αίσθηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εφησυχασμός, ακριβώς όμως επειδή αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ενώπιον ακόμη μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής. Μετά την πανδημία, εφόσον -πρώτα ο Θεός- πάνε όλα καλά με τους εμβολιασμούς κλπ, θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Με προβληματίζει πάρα πολύ το κοινωνικό σκέλος. Οι οικονομικές συνέπειες είναι πολύ πιο έντονες, όχι στη μεγάλη βιομηχανία, αλλά στις μικρές και στις ατομικές επιχειρήσεις. Είναι πολύ πιο αισθητές στο εργατικό δυναμικό. Φοβούμαι πάρα πολύ ότι η άρση των περιοριστικών και προστατευτικών μέτρων  είναι δυνατόν να οδηγήσει σε μια παροδική –ελπίζω- αύξηση της ανεργίας. Θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε μεγάλη σημασία σε δυο πράγματα: Πρώτον, την ανάπτυξη των κοινωνικών μας υπηρεσιών και δεύτερον πρέπει να δούμε και από κοντά το σύστημα υγείας», επισήμανε ο κ. Βαρτζόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ