Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΖΕΡΒΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μιλώντας στο 4ο συνέδριο του Economist, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη στρατηγική του δήμου για ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε «smart city».

«Στη Θεσσαλονίκη επενδύουμε στην έξυπνη τεχνολογία», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο 4ο Συνέδριο του The Economist για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε αναλυτικά τη στρατηγική του Δήμου στην κατεύθυνση της ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως έξυπνης πόλης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού που δημιουργήθηκε στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων σε συνεργασία με τη Cisco.

Το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού αποτελεί κατά μία έννοια το στρατηγείο του Δήμου Θεσσαλονίκης σε εφαρμογές για smart cities, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων σε ένα ευρύ πεδίο, από την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι το περιβάλλον και τη στάθμευση.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το πλεονέκτημα της στρατηγικής των έξυπνων πόλεων είναι πως αυτή μπορεί να αποδώσει καρπούς μέσα σε σύντομο χρόνο. «Για μια ουσιαστική υποδομή μπορεί να περιμένουμε πολλά χρόνια, αλλά στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού μπορούμε σύντομα να κάνουμε τεράστια άλματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Στην τοποθέτησή του στο συνέδριο του The Economist ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε ακόμη τις δράσεις τις οποίες έχει σχεδιάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πεδίο της βιώσιμης κινητικότητας, της διαχείρισης του ελεύθερου χώρου και της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ