Skip to main content

«Εσύ είμαι εγώ»: Έκθεση ζωγραφικής γυναικών στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης Συκεών

Το έργο που προωθεί τη συμπερίληψη των προσφύγων υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξής τους στην Ελλάδα

Μία διαφορετική έκθεση ζωγραφικής με δημιουργίες γυναικών-προσφύγων θα φιλοξενεί από τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, το Μουσείο Προσφύγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο του έργου "Advancing the Inclusion of recognized Refugees in Greece" (AIR).

Το έργο που προωθεί τη συμπερίληψη των προσφύγων υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξής τους στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Εσύ είμαι εγώ» θα γίνουν στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας και το κοινό θα έχει την ευκαιρία έως τις 14 Ιουλίου να δει από κοντά και να θαυμάσει έργα  γυναικών προσφύγων, μελών της Ίριδας-Κέντρου Γυναικών, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης από την Ίριδα.

Κάθε εβδομάδα, με την καθοδήγηση κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου της Ίριδας, γυναίκες από όλο τον κόσμο συναντιούνται σε ένα εργαστήρι τέχνης με θεραπευτικό σκοπό, στο οποίο κάθε γυναίκα αντλεί έμπνευση από τις προσωπικές εμπειρίες της και τα βιώματά της.

Και γυναίκες από την Ουκρανία

Αναγνωρίζοντας τη θετική επίδραση της τέχνης στην ψυχοκοινωνική τους ενδυνάμωση, γυναίκες-μέλη της ουκρανικής κοινότητας της Ίριδας αυτοοργανώθηκαν και με τον συντονισμό της  Olena Moskvinova δημιούργησαν τη δική τους συλλογή έργων που θα παρουσιαστούν μαζί με τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές δημιουργίες των γυναικών μελών της Ίριδας στην έκθεση «Εσύ είμαι εγώ»  η οποία επίσης θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς στο δήμο Νεάπολης - Συκεών.
Την ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης έχει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ).

Info

Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Ιουλίου 7.00 μ.μ.

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10/7 έως Παρασκευή 14/7, από τις 11.00 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Μουσείο Προσφύγων, Τομέας Έβρου 49, Πολιτιστική Γειτονιά, Συκιές (πρόσβαση με το λεωφορείο 28Β, στάση Αστυνομία, απέναντι από το γήπεδο ΒΑΟ)

Πληροφορίες: Πολιτιστική Γειτονιά 2310639615, Μουσείο Προσφύγων 2310635060