Skip to main content

Μάρδας: Η σκοτεινή πλευρά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

Πολιτική συγκέντρωση του υποψηφίου βουλευτή στην Α' Θεσσαλονίκης, παρουσία κοινωνικών φορέων της πόλης, της Ράνιας Σβίγκου, της κόρης του Κυβέλης και του σύζυγού της Δημήτρη Πέλκα

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Μάρδας στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της Διεθνούς Έκθεσης.

Η συγκέντρωση συνοδεύθηκε και από μουσικό πρόγραμμα. Το « παρών» έδωσαν εκτός των άλλων εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων της πόλης, η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου.

Τον κ. Μάρδα προλόγισε η κόρη του Κυβέλη έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Δημήτρη Πέλκα. Ο κ. Μάρδας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε σε ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες δίνοντας την πραγματική εικόνα της οικονομίας. «Η παρουσίαση αυτή έγινε μέσω ενός συνόλου άγνωστων για τον πολύ κόσμο πληροφοριών καθώς δεν διαχέονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκαλώντας έτσι λανθασμένες παραστάσεις, τόσο για την κυβερνητική πολιτική όσο και για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρεται σχετικά.

Από την παρουσίαση, όπως υπογραμμίζεται, «δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, για εκφράσεις της ΝΔ υπό μορφή συνθημάτων, όπως λόγου χάριν για το "αχρείαστο Μνημόνιο" της περιόδου 2015, που θα έκλεινε κατά την άποψη –ή αυταπάτη ορθότερα– της ΝΔ με τα "Μέτρα Μίκυ Μάους" (χαρακτηρισμός του Τόμσεν του ΔΝΤ), τα οποία αναφέρονταν στο περιβόητο mail Χαρδούβελη».

Ακόμη, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ερμηνεύθηκαν οι τρεις πρόσφατοι αριθμοί που αναφέρονται στο κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, των 23,5 δις ευρώ (Σταϊκούρας δήλωση μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ) ή 45 δις ευρώ (Μητσοτάκης) στις 27 Απριλίου και 83 δις ευρώ (Σκέρτζος) λίγες ώρες μετά στις 28 Απριλίου».

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που βρίσκονται στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού της κυβερνητικής πολιτικής (400 δισ. ευρώ κρατικό χρέος, 256 δις ευρώ ιδιωτικό χρέος, 20 δις ευρώ έλλειμμα στις εμπορικές μας σχέσεις με το εξωτερικό, κ.ά.), όπως και οι λάθος ανακοινώσεις του οίκου αξιολόγησης Fitch για κάποια μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας. Τέτοια είναι παραδείγματος χάρη, τα στοιχεία για την αύξηση των επενδύσεων το 2022 όπου ο εν λόγω οίκος έλαβε υπόψη για τη βαθμολογία της Ελληνικής οικονομίας τις προβλέψεις που υπήρχαν (23% αύξηση) και όχι το αποτέλεσμα (11%)».