Skip to main content

ΒΕΘ: Το επιχειρείν χρειάζεται ισχυρή και συνεπή κυβέρνηση 

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ επισημαίνει πως ελληνική οικονομία για να συνεχίσουν να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά χρειάζονται μια ισχυρή, συνεπή και συνετή κυβέρνηση

Την ανάγκη να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας για τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο μετά τη εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου, επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως το επιχειρείν και η ελληνική οικονομία για να συνεχίσουν να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά χρειάζονται μια ισχυρή, συνεπή και συνετή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ η συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξης, η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, η ουσιαστική ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η βελτίωση της πρόσβασης των μικρών ειδικά επιχειρήσεων σε πηγές και εργαλεία χρηματοδότησης, το φορολογικό, η επιτάχυνση της ψηφιακής και πράσινης ανάπτυξης, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και των εξαγωγών, η διεύρυνση της προσέλκυσης επενδύσεων, η δημοσιονομική σταθερότητα είναι μόνον μερικά από τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

«Σε ένα ασταθές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, με τον πληθωρισμό να μην έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, παρά το γεγονός πως στη χώρα μας καταγράφει πτώση, και τις αυξήσεις των επιτοκίων να συνεχίζονται, απαιτείται ένα πλαίσιο δράσεων που θα έχουν θετικό πρόσημο για τον κοινωνικό και επιχειρηματικό ιστό. Δράσεις γενναίες, απαλλαγμένες από τον κίνδυνο επιστροφής στις ‘μαύρες σελίδες’ της οικονομίας» αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «στην τετραετία που πέρασε, παρά την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, που ωστόσο είναι παγκόσμιο φαινόμενο, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου οδηγώντας σε ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης, αύξηση των επενδύσεων, στήριξη του εισοδήματος, μέσα από λελογισμένα προγράμματα, μείωση της ανεργίας. Την συνέχεια αυτής της πορείας, έχει ανάγκη η χώρα και η οικονομία. Αναμφίβολα η παραγωγική, η πράσινη και ψηφιακή, η ισχυρή Ελλάδα, η Ελλάδα της προοπτικής και της ανάπτυξης είναι η χώρα που όλοι επιθυμούμε».

«Η επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει όλους δυναμικά παρόντες για να συνεχίσουμε με ζήλο την προσπάθεια για μια Ελλάδα που θα βασίζεται σε σταθερή οικονομία και θα έχει στον πυρήνα της την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί  και την ατμομηχανή της» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.