Skip to main content

ΒΕΘ: Η κυβέρνηση να δώσει έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

«Με την εκλογή της νέας κυβέρνησης μια περίοδος αβεβαιότητας έλαβε τέλος. Το γεγονός πως το πολιτικό τοπίο ξεκαθάρισε, θα οδηγήσει και πάλι την οικονομική δραστηριότητα προς την κανονικότητα και την ηρεμία, βασικά συστατικά για να μπορέσει να λειτουργήσει το επιχειρείν. Ο επιχειρηματικός κόσμος επιζητεί σταθερότητα και αποτελεσματικότητα από τη νέα κυβέρνηση» τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης αναφερόμενος στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.  

«Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις όπως η ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος, το ύψος του ιδιωτικού χρέους, η συσσώρευση οφειλών, η έλλειψη ρευστότητας, προβλήματα που απειλούν ευθέως την επιχειρηματική κοινότητα, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά δυσκολιών και προκλήσεων. Οι τράπεζες θα πρέπει να δίνουν τη λύση και όχι να αποτελούν πρόβλημα. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, χρειάζεται να συνεχιστεί η ψηφιοποίηση, η πράσινη μετάβαση, η εξωστρέφεια, η ενδυνάμωση των εξαγωγών, η προσπάθεια για προσέλκυση περισσότερων και μεγαλύτερων επενδύσεων» σημειώνει ο κ. Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «απαιτείται η άμεση μείωση των έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, ενώ είναι απαραίτητη μία νέα ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο, με περισσότερες δόσεις και χαμηλότερα επιτόκια και προπάντων χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις, όπως αυτές που ισχύουν σήμερα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε πολλαπλάσιους ενδιαφερόμενους να υπαχθούν σε αυτήν».