Skip to main content

Χαμηλώνει τον πήχη ο Ζάεφ - Διάσταση με Βουλγαρία για τον Ντέλτσεφ

Το «όχι νωρίτερα από τον Οκτώβριο» της Μέρκελ, τα τουρκικά ψάρια και το κόλπο με το...50ευρω στο ψηφοδέλτιο στην Ευρυτανία.

Την αναβολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια και την Αλβανία "όχι αργότερα από τον Οκτώβριο του 2019", ανακοίνωσε το Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Η Μέρκελ είχε πει "όχι νωρίτερα από τον Οκτώβριο".

Μετά από αυτά χαμηλώνει τον πήχη ο Ζάεφ. «Μεταξύ του 2025 και 2030 θα γίνουμε μέλος της ΕΕ. Το ερώτημα είναι πότε θα είμαστε έτοιμοι για την Ευρώπη και η Ευρώπη πότε θα είναι έτοιμη για εμάς. Και οι δύο πλευρές είναι σημαντικές. Πιο σημαντικές για εμάς είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή και είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για τη χώρα», δήλωσε ο Ζάεφ σε γερμανική εφημερίδα.

Σας είπα εχθές πώς ενισχύουμε την τουρκική οικονομία. Διαβάστε κι αυτό. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στην χώρα μας ψαριών που αλιεύονται από Τούρκους ψαράδες. Το 2018, η Ελλάδα εισήγαγε από την Τουρκία 10.687 τόνους ψαριών. Είναι δύο φορές περισσότερο από ό,τι το 2017. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2019 οι εισαγωγές από την Τουρκία έχουν αυξηθεί κατά 40%.

Φαίνεται όμως, πως δεν τα τρώμε εμείς αυτά τα ψάρια. Επειδή το 90-95% δρομολογούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ελληνικές εταιρείες χρησιμοποιούν τα δίκτυα διανομής τους και τα φορτηγά τους για τη μεταφορά των τουρκικών εισαγωγών, σε πελάτες οι οποίοι  προμηθεύονταν  αποκλειστικά από τους Έλληνες παραγωγούς.

Που σημαίνει ότι οι Έλληνες έμποροι, τα βαπτίζουν ελληνικά και τα εξάγουν στην Ευρώπη. Το ζήτημα είναι ότι τα ελληνικά ψάρια, ακριβότερα, δυσκολεύονται να βρουν πελάτες.

Συνηθισμένο το κόλπο. Βρέθηκε ψηφοδέλτιο στην Ευρυτανία που είχε μέσα 50 ευρώ.

Φαίνεται πως ο πολίτης όπως πήρε τον φάκελο, έτσι τον έριξε στην κάλπη, με αποτέλεσμα να μη αντιληφθεί το... δώρο του υποψήφιου. Σε προηγούμενες εκλογές, υπήρξε το ίδιο περιστατικό, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ούτε τότε, ούτε τώρα έγινε κάποια ενέργεια προς κολασμό των πολιτευτών που χρηματίζουν ψηφοφόρους.

Στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων ο επαναστάτης Γκότσε Ντέλτσεφ θα παραμείνει ως "Μακεδόνας" με οποιανδήποτε τρόπο, δεν μπορεί να αναγνωρισθεί ως Βούλγαρος. Αυτό δήλωσε ο Ντράγκι Γκεοργκίεφ, διευθυντής του σκοπιανού Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας και επικεφαλής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά. «Εάν η βουλγαρική πλευρά επιμένει να γραφεί ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν Βούλγαρος επαναστάτης, η συμφωνία για το θέμα αυτό είναι αμφίβολη», δήλωσε.

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί, στον οποίο είχε επιβληθεί πολυετή ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για την πληρωμή στον ίδιο του ποσού των 2 εκατ. φράγκων από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, το 2011. Εκατομμύρια φράγκα έχουν μπει στον λογαριασμό του στα τόσα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο. Τι θα του προσέθεταν τα 2 εκατ. φράγκα; Όμως, η απληστία είναι αρρώστια.

Εντυπωσιακό δείγμα πολιτισμού, που το ζηλεύει ο καθένας μας, μιας και στην Ελλάδα δεν θα το δούμε ποτέ. Στο Χονγκ Κονγκ, αμέσως μετά το τέλος των διαδηλώσεων, που το τελευταίο διάστημα ήσαν καθημερινές, οι διαδηλωτές κάθονται και καθαρίζουν την πόλη! Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media δείχνουν τους διαδηλωτές να μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους, ακόμα και να σκουπίζουν για να... λάμψουν από καθαριότητα!