Skip to main content

Χατζηγεωργίου: Στις 5 Απριλίου το Διαβαλκανικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη

«Ο κόσμος θα κατανοήσει με το πέρασμα του χρόνου η συμφωνία είναι επωφελής και δεν έχει να κάνει με το ξεπούλημα της Μακεδονίας», τόνισε η υφυπουργός.

Στις 5 και 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1ο Διαβαλκανικό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Υποδομών με τη συμμετοχή και υπουργών της Βόρειας Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Στο Φόρουμ, η διοργάνωση του οποίου ήταν μία πρωτοβουλία της πρώην υφυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου θα διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιβεβαιώνει, δε, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, τόνισε η κυρία Χατζηγεωργίου, η οποία το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία. Μάλιστα, ενδεχομένως η επίσκεψη της υφυπουργού στα Σκόπια να συνδυαστεί με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα.

Όπως σημείωσε η κυρία Χατζηγεωργίου στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς όφελος της Ελλάδας και αυτό γίνεται εμφανές μέρα με τη μέρα.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ωρίμανση των συνοριακών συνδέσεων από Φλώρινα (Λαιμό) και από Πέλλα (Αλμωπία), θέμα το οποίο βρίσκεται και στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στα Σκόπια η υφυπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

«Οι ξένοι διπλωμάτες με τους οποίους έχω συναντηθεί είναι ενθουσιασμένοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε η υφυπουργός. Για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα επισήμανε ότι «ο κόσμος θα κατανοήσει με το πέρασμα του χρόνου η συμφωνία είναι επωφελής και δεν έχει να κάνει με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, της ιστορίας μας, της ψυχής μας.

Για τις δημοτικές εκλογές τόνισε η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου «είναι η μόνη επιλογή που έχει προοδευτικό πρόσημο» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μάχη στον δήμο Θεσσαλονίκης θα μας εκπλήξει θετικά. «Η Κατερίνα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητας να είναι η επόμενη δήμαρχος Θεσσαλονίκη. Η πόλη μας δεν πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική μάχη στην περιφέρεια και την υποψηφιότητα του Χρήστου Γιαννούλη χαρακτήρισε «δύσκολη περιφέρεια» την Κεντρική Μακεδονία. «Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν πως ό,τι έχει πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν δουλειά της περιφέρειας αλλά της κυβέρνησης, την οποία προσπάθησε να οικειοποιηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας», επισήμανε.

Η κυρία Χατζηγεωργίου υποστήριξε ότι «το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 θα μας δώσει τη δυνατότητα για δεύτερη τετραετία. Έχουμε χρόνια μέχρι τον Οκτώβριο να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Προφανώς έχουμε κάνει λάθη και υπάρχουν παραλείψεις αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ποιο είναι το μέλημα της κυβέρνησης. Θέλουμε πολιτικές, που να επηρεάζουν με θετικό τρόπο την κοινωνία και στηρίζουν τον πολίτη υψώνοντας τείχος απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».  

Υπογράμμισε, τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθεί «γιατί είναι χρήσιμο, δουλεύουμε μαζί αρμονικά, έχει αναφορά στη Θεσσαλονίκη και έχει αποτέλεσμα».