Skip to main content

Δαρδαμανέλης: Η Καλαμαριά απέρριψε την Αράπογλου και τον Μπακογλίδη το 2019

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς και εκ νέου υποψήφιος γράφει για το διακύβευμα της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών

του Γιάννη Δαρδαμανέλη*

Ο μοναδικός στόχος μου είναι η ευημερία της Καλαμαριάς. Το νοικοκύρεμα όσων σαθρών βρήκαμε. Δεν μπορεί να κουνούν το δάχτυλο λασπολογώντας εμένα και τη διοίκησή μας εκείνοι που έφεραν την Καλαμαριά σε τέλμα.

Οι διοικήσεις της απραξίας που έφεραν αυτή την παρακμή και την εγκατάλειψη και νομίζουν ότι θα σας ξεγελάσουν αλλάζοντας πρόσωπο και όνομα στη βιτρίνα τους.

Ο κ. Μπακογλίδης είναι ο βασικός υποστηρικτής της παράταξης της κ. Αράπογλου.

Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Οι ίδιοι άνθρωποι που ο λαός τούς έστειλε στο σπίτι άλλαξαν ρούχα και ήρθαν να ευαγγελιστούν το καινούργιο; Να παραστήσουν τους σωτήρες;

Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια;

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψουμε σε καμιά παλιά παρέα, όσα πρόσωπα, επικεφαλής και σήματα κι αν αλλάξει να γυρίσει πίσω την Καλαμαριά στις μαύρες εποχές!

Η Καλαμαριά άφησε πίσω το παρελθόν, το 2019.

Προσπαθούν ακόμη να σαμποτάρουν τη συνέχιση της αναβάθμισης της Καλαμαριάς, να γίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξή της, να τη γυρίσουν πίσω με παρωχημένες ιδεολογίες, με ξεπερασμένα πρόσωπα, με φθαρμένες σημαίες.

Μετά την τιμητική πρωτιά που μας έδωσαν οι πολίτες της Καλαμαριάς, αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα μας αναδείξουν και πάλι διοίκηση, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα που δεν βασίζεται μόνο στα μεγάλα έργα τα οποία έχουμε δρομολογήσει και σχεδιάσει, αλλά και σε αυτά τα καθημερινά, που αφορούν την κοινωνική πολιτική, τον αθλητισμό και την παιδεία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, αλλά και την προστασία του πολίτη.

Ξεκινάμε άμεσα δύο μεγάλα έργα, όπως το Αλιευτικό και η βιοκλιματική ανάπλαση Βότση-Κηφισιά. Μάλιστα, έχουμε ήδη ανάδοχο για το έργο Βότση-Κηφισιά που ξεκινάει αμέσως. Η διάνοιξη της οδού Πόντου αναμένεται να αρχίσει εντός του 2024, εφόσον δοθούν και τα τελευταία 7,5 εκατ. για τις απαλλοτριώσεις.

Ολοκληρώνουμε ένα μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων σε περισσότερους από 100 δρόμους, ενώ ήδη έχουμε σχεδιάσει την επόμενη φάση ασφαλτοστρώσεων για τα έτη 2024-2025.

Διασφαλίζουμε την ελεύθερη πρόσβαση με ταυτόχρονη αξιοποίηση χώρων, όπως η Μαρίνα Καλαμαριάς, το «ΠΑΝΑΓΙΑ», τη βίλα Γεωργιάδη και το Παλατάκι (Κυβερνείο) με σύσταση Φορέα και χρήση πολιτισμού και αναψυχής.

Προχωρούμε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο της μελέτης του άξονα Σοφούλη-Πλαστήρα με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Τουρισμού, και προβαίνουμε σε ριζική ανακαίνιση της Πλαζ Αρετσούς με εφαρμογή του master plan που ήδη υπάρχει, μετά την αποδοχή της πρότασης παραχώρησής της από την ΕΤΑΔ, την οποία ήδη έχουμε εξασφαλίσει.

Την επόμενη πενταετία συνεχίζουμε τα έργα σε κάθε γειτονιά της Καλαμαριάς, με τη δημιουργία πάρκων τσέπης και χώρων πρασίνου, ώστε η πόλη μας να γίνει πιο «πράσινη» και πιο βιώσιμη. Ενισχύουμε τις υποδομές ΑΜΕΑ, στο πλαίσιο των έργων που έχουμε ήδη εκτελέσει (ράμπες, WC ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολεία κτλ) ή έχουν ξεκινήσει (αισθητηριακό πάρκο και ράμπες σε πεζοδρόμια.

Το έργο μας δεν κρύβεται. Το έργο μας είναι σε κάθε γωνιά του δήμου μας. Η αλήθεια είναι το έργο μας.

Συνεχίζουμε σταθερά μαζί!

*Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι δήμαρχος Καλαμαριάς και εκ νέου υποψήφιος ως επικεφαλής του συνδυασμού «Γενιά Δημιουργίας»