Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Η κοινή δήλωση Δανιηλίδη - Ωραιόπουλου για την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές

Στην κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για έναν συνδυασμό νίκης και ελπίδας

Κοινή δήλωση για τη συμπόρευσή τους στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στον δήμο Νεάπολης Συκεών εξέδωσαν οι Σίμος Δανιηλίδης και Λάζαρος Ωραιόπουλος, κάνοντας λόγο για έναν συνδυασμό νίκης και ελπίδας.

Διαβάστε - Δήμος Νεάπολης Συκεών: Με τον Σίμο Δανιηλίδη στις εκλογές ο Λάζαρος Ωραιόπουλος

Όπως επισημαίνουν στη δήλωσή τους, «κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Στο πλαίσιο μίας ειλικρινούς και ισότιμης πολιτικά συνεργασίας προχωράμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, κομματικές τοποθετήσεις και πολιτικές προτιμήσεις. Βρίσκουμε πεδίο συνεννόησης και διαμορφώνουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας. Επιλέγουμε να πορευτούμε στο δρόμο του ενωτικού αγώνα για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την αυτοδιοίκηση».

Στην ανακοίνωση τους επισημαίνεται επίσης ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο προσκήνιο βάσει συγκεκριμένου κοινού προγραμματικού πλαισίου.

«Στο γόνιμο έργο των προηγούμενων χρόνων, χτίζουμε το σχέδιο για ένα σύγχρονο δήμο, για μια φιλική, φιλόξενη, λειτουργική, πράσινη και ανθρώπινη πόλη για όλους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο προσκήνιο βάσει συγκεκριμένου κοινού προγραμματικού πλαισίου (το κείμενο επισυνάπτεται) και καθαρών αυτοδιοικητικών θέσεων. Δεν συναλλασσόμαστε στο παρασκήνιο ούτε ζητάμε κομματικά χρίσματα από κανέναν. Όραμά μας, ένας δήμος του 21ου αιώνα, συγχρονισμένος με τις προκλήσεις και τις ανάγκες της νέας μεταβιομηχανικής εποχής. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα, με αυτοδιοικητική αντίληψη, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, πολιτικές αγκυλώσεις και ιδεοληψίες για το καλό του συνόλου των συμπολιτών μας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που καθορίζεται ακόμη από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών, της υγειονομικής κρίσης της προηγούμενης διετίας και της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε σήμερα, επιχειρούμε να αναδείξουμε το σύνθετο και χρήσιμο ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Θέτουμε σαφείς στόχους, προσδιορίζουμε προτεραιότητες, καθορίζουμε τις πολιτικές μας. Διαμορφώνουμε το δημοτικό μας πρόγραμμα με στόχο να προσφέρουμε στους πολίτες ακόμη περισσότερα, ακόμη καλύτερα.

-         Οργανώνουμε μία λειτουργική, φιλόξενη και πράσινη πόλη

-         Σχεδιάζουμε και προωθούμε πράσινες πολιτικές ενάντια στην κλιματική κρίση

-         Δημιουργούμε μια πόλη των νέων, του πολιτισμού του αθλητισμού και της παιδείας

-         Διαμορφώνουμε συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης

-         Βάζουμε ανάχωμα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

-         Διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία, την οικονομική ευρωστία του δήμου προς όφελος των πολιτών, με διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία

-         Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα

-         Συνεχίζουμε και εντείνουμε τη μάχη ενάντια στην ανεργία σε τοπικό επίπεδο αξιοποιώντας προγράμματα και δημιουργώντας 100άδες θέσεις εργασίας

»Προχωράμε μαζί, στο πλαίσιο αυτών των προγραμματικών κατευθύνσεων και δεσμεύσεων.

»Με ενότητα και συλλογικότητα, με πνεύμα ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου και σύνθεσης ιδεών, καλούμε κάθε δημοκρατικό συμπολίτη μας να συμβάλει ώστε να οργανώσουμε από κοινού μια Δημοτική Αρχή που εγγυάται την ισονομία και ισοπολιτεία των δημοτών και ενισχύει την διαρκή και ουσιαστική συμμετοχή τους στα κοινά. Προτάσσει τον καθολικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών και αναλαμβάνει την ευθύνη διαφύλαξής του. Προτεραιοποιεί απόλυτα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την παιδεία, τον πολιτισμό. Στις εκλογές του Οκτωβρίου πάμε όλοι μαζί και καλούμε τους συνδημότες μας να στηρίξουν το κοινό μας σχέδιο, την κοινή μας προσπάθεια με συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις και με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. Πορευόμαστε μαζί έχοντας βαθιά επίγνωση του ρόλου και του καθήκοντός μας: Να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας. Να πάμε πιο μπροστά, ν' ανεβούμε πιο ψηλά!», καταλήγει η ανακοίνωση.