Skip to main content

Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα καταδίκης της τρανσοφοβικής επίθεσης στο κέντρο της πόλης

Λευκό ψήφισαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ψήφισμα καταδίκης της ομοφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε δύο τρανς άτομα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα ήταν πρόταση της δημοτικής παράταξης «Πόλη Ανάποδα». Υπέρ ψήφισαν όλες οι παρατάξεις και λευκό οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο σαφή τρόπο τη φασιστική και ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν στο κέντρο της πόλης μας δύο κουίρ άτομα, από μια φασίζουσα ομάδα, νεαρών -δυστυχώς- ατόμων.

Καταδικάζει επίσης τις παρόμοιες απειλές που δέχονται οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα κορμιά” το οποίο προβάλλεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς αντίστοιχες ακροδεξιές συμμορίες καλούν σε εκδήλωση μίσους την ώρα της προβολής.

Είναι πολιτική και θεσμική μας υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα φοβάται να περπατά στους δρόμους της πόλης μας, εξαιτίας της καταγωγής ή της εμφάνισής του, να εξασφαλίσουμε ότι καμία σκοταδιστική ή φασίζουσα ομάδα δεν θα επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας».