Skip to main content

Δίνει βάρος στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ- Εξορμήσεις, εκδηλώσεις και πλήθος στελεχών στην πόλη

Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έρχονται στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες. Ο προγραμματισμός του κόμματος

Σε εγρήγορση βρίσκονται τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη με ορίζοντα το άνοιγμα στην κοινωνία και την εξειδίκευση του προγράμματος που παρουσίασε προ τριμήνου στη ΔΕΘ στους πολίτες ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Έπειτα από την απεργία της 9ης Νοεμβρίου, που τα στελέχη του κόμματος στην πόλη είναι αρκετά ικανοποιημένα από τη συμμετοχή του κόσμου τόσο στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και  γενικότερα στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι δράσεις σε περιοχές της πόλης.

Χαλάστρα, Περαία, Τρίλοφος, Πλαγιάρι, Εύοσμος, Τούμπα είναι μεταξύ άλλων περιοχές που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τα κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συζήτησαν τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και τα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, προβάλλοντας την πρόταση του κόμματος για «μια κοινωνία δικαιοσύνης και προόδου».

Εκδηλώσεις διοργανώνονται εν όψει και της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η νεολαία καλούν τη 17η Νοεμβρίου σε προσυγκέντρωση στις 17:00 το απόγευμα στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ. Στη συνέχεια το μπλοκ του κόμματος και της νεολαίας θα ακολουθήσουν την πορεία που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Πλήθος στελεχών και προσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη

Πέραν των τοπικών δράσεων στελεχών και μελών του κόμματος, με τη συμμετοχή βουλευτών της Α' και Β' Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν και κεντρικά από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε έναν μήνα ήδη έχουν επισκεφθεί την πόλη ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, που συμμετείχε σε βιβλιοπαρουσίαση αλλά και σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, αλλά και οι Φώτης Κουβέλης, Γιάννης Δραγασάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Περαία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην πόλη για να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Ρένα Δούρου, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης και η Θεανώ Φωτίου.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, θα συμμετάσχει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου σε εκδήλωση στους Αμπελόπηκους για τις «έξι εθνικές προτεραιότητες» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το πρωί της ίδιας ημέρας αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με επίκεντρο το περιβάλλον, καθώς είναι και ο τομέας ευθύνης της από την Πολιτική Γραμματεία.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η Όλγα Γεροβασίλη, ένα πρόσωπο που βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς το όνομά της περιλαμβάνεται στις λίστες που δημοσιεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα άτομα που παρακολουθούνταν από το Predator.

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου θα είναι στην πόλη ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις Συκιές με τη συμμετοχή και των δύο, ενώ την επομένη η κ. Φωτίου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για το δικαίωμα στη στέγη.

Η κορύφωση όλων των δράσεων θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου με ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πόλη. 

Παράλληλα, υπό το πρίσμα των συνεχών πολιτικών εξελίξεων η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα μετά τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και τα λογισμικά υποκλοπών.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν αξίζει στη χώρα μια τόσο ανεύθυνη κυβέρνηση, ούτε στους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός», σημειώνουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου, εκτιμώντας ότι το ενδεχόμενο για προκήρυξη εκλογών δεν είναι τόσο... μακριά όσο διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τοπικό όμως επίπεδο υπάρχει η εκκρεμότητα για την έναρξης της συζήτησης επί των αυτοδιοικητικών εκλογών, η οποία έχει μείνει πίσω λόγω της έντονης κεντρικής πολιτικής επικαιρότητας.