Skip to main content

Ευθυμίου: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας κόμβος έρευνας και καινοτομίας

Σε συνάντησή τους η βουλευτής τόνισε στον αναπληρωτή υπουργό πως η ανάπτυξη πρέπει να γίνει με έμφαση στους νέους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νικόλαο Παπαθανάση πραγματοποίησε Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις που από την αρχή της πανδημίας έχει αναπτύξει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τόσο στο υγειονομικό όσο και στο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο σε κυβερνητικά στελέχη.

Με τον αναπληρωτή υπουργό είχε μία ουσιαστική συζήτηση με αντικείμενο, εκτός των άλλων, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης. Η βουλευτής τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας κόμβος έρευνας και καινοτομίας. «Οι νέοι για ακόμα μία φορά έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αυτή τη φορά, της πανδημίας. Η αξιοποίηση όλων των προοπτικών των νέων τεχνολογιών για την πόλη μας, θα έχει ως επακόλουθο την αύξηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης καλά αμειβόμενων με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους», τόνισε η βουλευτής.

Ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε σχετικά τη βουλευτή για την αύξηση των ορίων των κρατικών ενισχύσεων στις Περιφέρειες και για τις αναπτυξιακές προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδιου που τελεί υπό κατάρτιση.

Επιπρόσθετα, η κ. Ευθυμίου, δεδομένης και της διαχρονικής της θέσης για την αναγκαιότητα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έθεσε στον Αν. Υπουργό το ζήτημα της επέκτασης των μέτρων στήριξης στους επαγγελματικούς κλάδους, που παρά το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, θα χρήζουν της ανάγκης αυτής, όσο το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η βουλευτής για το χώρο της εστίασης και τους παιδότοπους, λόγω του γεγονότος ότι τα εστιατόρια και τα καφέ αλλά και οι παιδότοποι ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει τους επαγγελματικούς κλάδους που συνεχίζουν να πλήττονται καίρια οικονομικά από τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους.