Skip to main content

Ευθυμίου: Περισσότερες φορολογικές μειώσεις στο μέλλον για πολύτεκνους

Είναι ιδιαίτερη η ευαισθησία μου τόσο ως προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όσο και ως προς τις πολύτεκνες οικογένειες, τόνισε η κ. Ευθυμίου

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει με αυτό το νομοσχέδιο ότι η φορολογική πολιτική, μπορεί και πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση και στόχευση, αλλά παράλληλα κι ένα κοινωνικό πρόσημο», τόνισε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, κατά την ομιλία της στη Βουλή, για το Νομοσχέδιο «Φορολογική Μεταρρύθμιση με Αναπτυξιακή Διάσταση για την Ελλάδα του Αύριο».

Η βουλευτής μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το Φορολογικό Νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί εκπλήρωση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, με πρώτη και κύρια κατεύθυνση τη μείωση των φόρων. «Στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται φορολογικές ελαφρύνσεις που αφορούν το σύνολο των φορολογούμενων, αφού το εισόδημά τους φορολογείται με βάση προοδευτική κλίμακα», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Ευθυμίου.

«Στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η βουλευτής για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, με την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και για την αποκατάσταση διαπιστωμένων ανισοτήτων σε βάρος τους. «Είναι ιδιαίτερη η ευαισθησία μου τόσο ως προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όσο και ως προς τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη και τον πρόεδρο τους, τον κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο. Χαίρομαι, πραγματικά, που το Νομοσχέδιο αυτό ικανοποιεί κάποια βασικά αιτήματα των πολυτέκνων. Εκτιμώ πως, όταν βρεθεί περισσότερος δημοσιονομικός χώρος, τότε θα ικανοποιηθούν και άλλα σημαντικά αιτήματά τους. Χαίρομαι που το άκουσα και από τον κ. Υπουργό, τον κ. Σταϊκούρα, ότι στο μέλλον θα υπάρξει μείωση, έως και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που είναι ένα πάγιο αίτημα των πολυτέκνων. Όπως, επίσης, εκτιμώ πως θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος», υπογράμμισε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

«Το θέμα είναι ποιοι πράττουν για τους εργαζόμενους»

Κατά την ομιλία της στη Βουλή, η Άννα Ευθυμίου αναφέρθηκε στον άξονα του Νομοσχεδίου που αφορά τους εργαζόμενους. Όπως επεσήμανε, εξορθολογίζεται ο τρόπος φορολόγησης των stock options, καθώς και οι παροχές σε είδος προς τους εργαζόμενους, ενώ ενισχύεται η εταιρική κοινωνική ευθύνη, με τη διεύρυνση των απαλλαγών από τον υπολογισμό του εισοδήματος μισθών και συντάξεων, προς όφελος των εργαζομένων. «Επιδιώκεται έτσι, μαζί με άλλα μέτρα, να λειτουργήσει ως κίνητρο, προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα μας, τόσο το επιστημονικό, όσο και το ευρύτερα ανθρώπινο κεφάλαιο, που τα χρόνια της κρίσης έφυγε στο εξωτερικό, που είναι η δικιά μου γενιά», υποστήριξε η βουλευτής. Τέλος, σημείωσε ότι «το Νομοσχέδιο αυτό έχει και ένα κοινωνικό πρόσημο, το οποίο υποστηρίζω και προσυπογράφω. Ως μάχιμη δικηγόρος, το πιστοποιώ, λόγω της εξειδίκευσής μου στο Εργατικό Δίκαιο. Ακούγονται πολλά για τους εργαζόμενους. Το θέμα είναι ποιοι πράττουν για αυτούς».