Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ - ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου

Στην ανάγκη ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης ώστε, όπως είπε, «να ξαναμεγαλώσει και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας», αναφέρθηκε απόψε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης. «Η παράταξή μας μπορεί να προσφέρει πολύ σημαντικά πράγματα στην πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τα Χανιά ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου, ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «να διαμορφώσει η κοινωνία με την συμμετοχή της το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η ανασυγκρότηση ενός σύγχρονου δημοκρατικού σοσιαλιστικού κόμματος με ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. Παράλληλα ο κ. Καστανίδης εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις με την πανδημία στη χώρα υποστηρίζοντας ότι «για την αρνητική αυτή εξέλιξη υπάρχει πολύ μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης, που λαμβάνει αντιφατικές αποφάσεις που δημιουργούν σύγχυση και καθιστούν την πανδημία ανεξέλεγκτη». Ακόμα μίλησε για «επικοινωνιακή αναρχία της κυβέρνησης στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση με την πανδημία στα σχολεία.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Καστανίδης εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία, την Βοσνία - Ερζεγοβίνη και το Κόσσοβο, υποστηρίζοντας ότι τα Βαλκάνια μπαίνουν σε μια κρίση, όπου, όπως σημείωσε, πρέπει να προσέξει η χώρα μας. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει άμεσα το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας για να υπάρξει, όπως τόνισε, μια κοινή γραμμή για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε ακόμα στις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κάνοντας λόγο για ένα δύσκολο χειμώνα για τα νοικοκυριά και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει, όπως είπε, την γενναία απόφαση και να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ