Skip to main content

Έμποροι Θεσσαλονίκης για μέτρα: Δεν λύνουν το πρόβλημα - Τεράστια η καταστροφή

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τα χαρακτηρίζει δείγμα καλής διάθεσης - Οι έμποροι βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων.

«Η καταστροφή που έχει υποστεί η αγορά είναι τεράστια, τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, σήμερα, δεν λύνουν το πρόβλημα κανενός, ωστόσο αποτελούν δείγμα καλής διάθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης».

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης αναφερόμενος στο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο, και ανακοινώθηκε, λίγο νωρίτερα, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι οριζόντια, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτό» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ υπογραμμίζοντας πως αποτελούν ένα μικρό βοήθημα, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν επιχειρηματίες «που δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τις επιστρεπτέες προκαταβολές». Μάλιστα το ποσοστό των επιχειρηματιών, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη είναι περί το 30% με 40% .

«Κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούμε πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι όλους αυτούς τους μήνες που οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ επισημαίνοντας πως η διεκδίκηση μέσω της νομικής οδού παραμένει στο τραπέζι, καθώς αναμένουν από τους νομικούς συνεργάτες τους, αφού μελετήσουν τα δεδομένα, να τους ενημερώσουν για το αν μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και με τι αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη το ζητούμενο είναι το άνοιγμα της αγοράς και όχι η συνέχιση των επιδομάτων. «Αυτό που ζητούμε είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και στη Θεσσαλονίκη, δεν θελουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με επιδόματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο κ. Φιλιππίδης για περιπτώσεις ενδεχόμενων ανοιγμάτων καταστημάτων, από κάποιους εμπόρους ... αντάρτες, τονίζει πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Ακόμη και σε έναν κακό νόμο οφείλουμε να υπακούμε καθώς διαφορετικά χάνουμε το δίκιο μας».

Διαμαρτυρία στην Πολίχνη για τα κλειστά μαγαζιά

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιούν καταστηματάρχες στην περιοχή της Πολίχνης, για την απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα οι επιχειρήσεις τους.

Κρέμασαν μαύρα πανιά και σε χαρτόνια έγραψαν μηνύματα προς τους κυβερνώντες όπως «ενώ σας πληρώνουμε, την πληρώνουμε», «βάλαμε πλάτη και μας γυρισατε την πλάτη» και άναψαν τα φώτα στις βιτρίνες τους, ενώ κάποιοι ανέβασαν ρολά, δράση που θα συνεχιστεί για όλη την εβδομάδα.

Διαβάστε: Μαύρα πανιά στην Πολίχνη για τα κλειστά μαγαζιά

Έμποροι Ευόσμου: Αν ανοίξουν τα καταστήματα θα είναι και προς όφελος των πολιτών

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι περίπου 2.000 καταστηματάρχες στον δήμο Ευόσμου - Κορδελιού από την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στον νομό Θεσσαλονίκης.

«Αυτή η καραμέλα ότι αποφασίζουν οι λοιμωξιολογοι έχει τελειώσει, η απόφαση είναι πολιτική» δηλώνει αγανακτισμένος στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου - Κορδελιού Κώστας Βασιλειάδης.

Διαβάστε: Έμποροι Ευόσμου: Αστείο επιχείρημα ότι λειτουργήσαμε παραπάνω από την Αθήνα