Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η αιμοδοσία της 14ης Φεβρουαρίου απέφερε 90 πολύτιμες φιάλες αίματος - Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου παρά την κακοκαιρία.

Σε μία μεγάλη πράξη αγάπης εξελίχθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η ΔΕΘ HELEXPO A.E. και το «Όλοι μαζί μπορούμε» την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

Περισσότεροι από εκατό συμπολίτες μας στη Θεσσαλονίκη, αψηφώντας το χιόνι και το κρύο, κατέφτασαν στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ.), προκειμένου να προσφέρουν το αίμα τους και την ελπίδα σε ανθρώπους που το έχουν άμεση ανάγκη, όπως παιδιά και ενήλικες με μεσογειακή αναιμία, θαλασσαιμικοί, πολυμεταγγιζόμενοι, καρκινοπαθείς κ.ά..

Η μειωμένη συλλογή αίματος, που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, περιόρισε τα αποθέματα αίματος σε οριακά επίπεδα. Η αιμοδοσία της 14ης Φεβρουαρίου απέφερε 90 πολύτιμες φιάλες αίματος, αλλά η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν πάντα να απευθύνονται στα νοσοκομεία που έχουν τμήμα αιμοδοσίας, καθώς και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνονται συχνά.

H επόμενη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου 2021.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ