Skip to main content

Επιφυλακτικοί οι παιδαγωγοί για την πρεμιέρα των βρεφονηπιακών σταθμών

Έντονα προβληματισμένοι για τον τρόπο λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, που ανοίγουν από την 1η Ιουνίου με απόφαση της κυβέρνησης οι παιδαγωγοί.

Επιφυλακτικοί για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου είναι οι παιδαγωγοί, καθώς όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, Βασίλης Σαλωνίδης, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν καθώς μερικές μέρες πριν, δεν έχουν καν το πρωτόκολλο.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6 δήλωσε πως «είμαστε επιφυλακτικοί, δεν έχουμε σαφείς οδηγίες, ούτε για τις μάσκες» και πρόσθεσε πως μετά από 3 μήνες, που ήταν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με μάσκα οι εργαζόμενοι, γιατί όπως εξήγησε «είναι δυνατόν το παιδί να μη βλέπει το πρόσωπο του παιδαγωγού, που είναι σημείο αναφοράς για να εμπιστεύεται κάποιον, πέρα από τους γονείς;».

«Ξαναμπαίνουμε σε διαδικασίες προσαρμογής για πολλά από τα παιδιά», επεσήμανε ο κ.Σαλωνίδης ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως «δεν κληθήκαμε να καταθέσουμε κάποια πρόταση. Με αυτές τις προϋποθέσεις, που υπάρχουν, έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις, δεν έχουμε καν το πρωτόκολλο, με το οποίο θα ανοίξουμε», κατέληξε ο κ.Σαλωνίδης.

Με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον κ.Σαλωνίδη, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με καθημερινά τμήματα αν είναι μέχρι 15 παιδάκια και εκ περιτροπής, αν είναι παραπάνω. Για το ωράριο, που υπό κανονικές συνθήκες είναι 7π.μ.-4μ.μ., δεν υπάρχει επιπλέον ενημέρωση.