Skip to main content

Επιστολή Ηρακλή σε Βρούτση: Αναμένουμε ενέργειες για επαναλειτουργία του Καυτανζογλείου την επόμενη αγωνιστική σεζόν

Το ΔΣ του Ερασιτέχνη ζητεί σειρά ενημερώσεων και ενεργειών «ώστε να έχουμε όπως μας έχετε υποσχεθεί το Στάδιο πλήρως λειτουργικό με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου»

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και τη Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του υπουργείου με θέμα την επαναλειτουργία του Καυτανζογλείου απέστειλε η ηγεσία του ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής, εκφράζοντας την «αυξημένη ανησυχία» της για το πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει το στάδιο και ζητώντας παράλληλα σειρά ενημερώσεων για την πορεία των εργασιών στις εγκαταστάσεις του σταδίου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη, Εφραίμ Κυριζίδης και Γεώργιος Σερέφας αντίστοιχα, ζητούν, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για την πορεία των μελετών «ώστε να έχουμε όπως μας έχετε υποσχεθεί (κι εσείς και η Επιτροπή) το Στάδιο πλήρως λειτουργικό με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Στην επιστολή, όπως αναφέρεται σχετικά, επισυνάπτεται και η απάντηση της Επιτροπής του Καυτανζογλείου, η οποία «μας ενημερώνει πριν 15 ημέρες ότι ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος των μελετών, αναμένει τις επόμενες και ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα του Καυτατζογλείου είστε εσείς πια ως Υπουργείο και ειδικότερα η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων».

Αναλυτικά η επιστολή του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής:

«ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, κ. Ιωάννη Βρούτση.
2. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

ΑΙΤΗΣΗ

Του σωματείου με την επωνυμία “ΝΕΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908”, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Αγίου Δημητρίου αρ. 159Β και ΑΦΜ 996881776, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

 Θεσσαλονίκη, 11.3.2024

ΣΧΕΤΙΚΟ : Το με αριθμό πρωτοκόλλου 321/1.3.2024 έγγραφο της Επιτροπής Καυτατζογλείου Εθνικού Σταδίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Αξιότιμοι κ. Υπουργέ,

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνέχεια της επίσκεψής μας στο Υπουργείο και λόγω της αυξημένης ανησυχίας μας για το πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει το Καυτατζόγλειο Εθνικό Στάδιο ώστε να στεγαστεί και πάλι ο ΗΡΑΚΛΗΣ, επανερχόμαστε στο θέμα που «καίει» όλη την Θεσσαλονίκη.

Συνημμένα σας καταθέτουμε την απάντηση της Επιτροπής του Καυτατζογλείου όπου μας ενημερώνει πριν 15 ημέρες ότι ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος των μελετών, αναμένει τις επόμενες και ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα του Καυτατζογλείου είστε εσείς πια ως Υπουργείο και ειδικότερα η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων.

Επομένως απευθυνόμαστε σε εσάς για να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας μέχρι σήμερα σχετικά με την επαναλειτουργία του Καυτατζογλείου με φιλάθλους.

Ειδικότερα :

1. Σχετικά με την υλοποίηση των μελετών
2. Σχετικά με την υλοποίησή τους από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και την τριμερή σύμβαση.
3. Σχετικά με τον διορισμό manager και την διαδικασία επιλογής του. Από όσα πληροφορούμαστε η διαδικασία έχει σταματήσει!
4. Σχετικά με τις μελέτες που αναζητούσαμε και αναζητούσατε. Όπως αναφέρει το έγγραφο της επιτροπής βρίσκονται στο Αρχείο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων / Ολυμπιακών Αθλητικών Έργων και Εγκαταστάσεων. Θα επιθυμούσαμε αντίγραφα των εν λόγω μελετών.
5. Σχετικά με τον έλεγχο των μελετών πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οιαδήποτε άλλη διευκρίνηση.
Αναμένουμε το ταχύτερο δυνατό την απάντησή σας και τις ενέργειες σας, ώστε να έχουμε όπως μας έχετε υποσχεθεί (κι εσείς και η Επιτροπή) το Στάδιο πλήρως λειτουργικό με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Εφραίμ Κυριζίδης
Γεώργιος Σερέφας».