Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΠΤΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στα δύο η παράταξη Σαραμάντου, νέα είσοδος από την κεντροδεξιά ο Παντελής Τσακίρης. Εξαιρετικά αμφίρροπη η μάχη για τον δήμο

Επτά αναμένεται να είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Ωραιόκαστρο. Ήδη οι υποψηφιότητες έχουν παγιωθεί και δύσκολα αναμένονται άλλες εκπλήξεις, όπως δύσκολο είναι να προκύψει και κάποια καινούργια κίνηση, πέραν των υφιστάμενων. Η μάχη αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπη εξαιτίας της ευρείας αναδιάταξης των δυνάμεων, την είσοδο γνωστών προσώπων της κοινωνίας του Ωραιοκάστρου στην Αυτοδιοίκηση και την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς, που είναι άλλωστε και η πλειοψηφία στην περιοχή.

Υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης. Κεντροδεξιός, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2014, αφήνοντας πίσω του τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Σαραμάντο, ο κ. Γαβότσης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας του. Ο κ. Γαβότσης είχε έρθει δεύτερος πίσω από τον κ. Σαραμάντο στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2014 με τρεις ποσοστιαίες μονάδες μάλιστα, όμως στο δεύτερο γύρο η συνεργασία του με την παράταξη του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου τού χάρισε τη δημαρχία στο δεύτερο γύρο.

Ο κ. Σαραμάντος πλέον δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, αλλά περνά στο δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης και η παράταξή του έχει μοιραστεί στα δύο.

Υποψήφιος θα είναι όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου (προερχόμενος επίσης από την κεντροδεξιά), ο οποίος μάλιστα έχει ετοιμάσει και το εκλογικό του κέντρο στο Ωραιόκαστρο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου στις εκλογές του 2014 είχε καθορίσει τελικά τη δημαρχία, καθώς το ποσοστό του ως τρίτος ήταν εξαιρετικά υψηλό στο 22,67%.

Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστο επικρατέστερος να υποστηριχθεί είναι εκ νέου ο κ. Γρηγόρης Εδιρνέλης, που στις εκλογές του 2014 είχε πάρει ποσοστό 7%, ενώ για λογαριασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο κ. Άγγελος Θεμελής.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει η «κληρονομιά» του κ. Σαραμάντου, καθώς η παράταξή του έχει χωριστεί σε δυο κομμάτια. Το ένα με υποψήφιο τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων επί δημαρχίας Σαραμάντου, τον κ. Ανέστη Πολυχρονίδη, που ήταν μάλιστα και συνιδρυτής της παράταξης Σαραμάντου. Ο κ. Πολυχρονίδης φέρεται να έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη του πρώην αντιδημάρχου Διοικητικού – Οικονομικού επί δημαρχίας Γαβότση και στενού συνεργάτη του, του κ. Ηρακλή Τσακαλίδη, ενώ η παράταξή του θα έχει τον τίτλο «Συνεργασία Τώρα».

Το δεύτερο κομμάτι έχει ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Παντελή Σκαρλάτο. Ο κ. Σκαρλάτος φέρεται να έχει διαμορφώσει ήδη την υποψηφιότητά του ως διάδοχη της παράταξης Σαραμάντου, καθώς φέρεται να έχει την υποστήριξη των περισσότερων στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο. Στο τέλος του Νοεμβρίου και οι δυο υποψήφιοι (Πολυχρονίδης και Σκαρλάτος) αναμένεται να ανακοινώσουν και επισήμως τις παρατάξεις τους και τα στελέχη που έχουν μαζί τους.

Στα ηχηρά ονόματα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι ο κ. Παντελής Τσακίρης, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δημήτρη Καρασαββίδη, ο οποίος εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, έχει μαζέψει μεγάλο αριθμό στηρίξεων και προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να έχει χρίσμα (άλλωστε το κόμμα αναμένεται να μη δώσει επίσημες στηρίξεις και χρίσματα πέραν τεσσάρων – πέντε μεγάλων δήμων σε όλη τη χώρα). Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο κ. Τσακίρης, που έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό στελέχωση του ψηφοδελτίου του αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως το όνομα της παράταξης, τη διακήρυξη και τα στελέχη του. Ο κ. Τσακίρης δεν είναι καινούργιος στα δημοτικά πράγματα του Ωραιοκάστρου, έχει διατελέσει αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, ενώ είναι από τα πιο γνωστά «γαλάζια» στελέχη της περιοχής κι από τα πλέον γνωστά πρόσωπα στο Ωραιόκαστρο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ