Skip to main content

Αίθουσα αιμοδοσίας θα λειτουργεί από τη Δευτέρα εντός της ΔΕΘ

Κατόπιν αιτήματος του ΑΧΕΠΑ, η διοίκηση της ΔΕθ-HELEXPO αποφάσισε τη λειτουργία κέντρου αιμοδοσίας στο περίπτερο 11 για τουλάχιστον ένα δίμηνο.

Την παραχώρηση χώρου εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την διενέργεια αιμοληψιών από κλιμάκιο του Κέντρου Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο χώρος, που θα είναι στελεχωμένος από προσωπικό του Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, βρίσκεται στο περίπτερο 11 (απέναντι από το περίπτερο 1) και θα αρχίσει να δέχεται αιμοδότες από την Δευτέρα 9 Μαρτίου, με προοπτική να παραμείνει σε λειτουργία τουλάχιστον για ένα δίμηνο.

Οι ώρες προσέλευσης αιμοδοτών είναι την Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 08:30-13:30 και την Τετάρτη 10:30-13:30, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για στάθμευση οχημάτων σε παρακείμενο χώρο (με είσοδο των αυτοκινήτων από την Πύλη Εμπορίου του εκθεσιακού κέντρου).

Η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΑΧΕΠΑ, που είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς στην πόλη μας, για ασθενείς με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον covid-19. Η λήψη υποχρεωτικών μέτρων στο νοσοκομείο, όπως το κλείσιμο όλων των εισόδων για αυτοκίνητα και όλων πλην της κεντρικής πύλης για πεζούς, επέβαλλε την αναζήτηση χώρου εκτός του ΑΧΕΠΑ (αλλά ει δυνατόν πλησίον αυτού) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, ώστε να μη μειωθούν οι αιμοληψίες και δημιουργηθεί πρόβλημα στην επάρκεια αίματος.