Skip to main content

Εξώδικο από φορείς της Σαμοθράκης για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες τουρίστες - Οι πρώτες ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά παντός υπευθύνου θα αποστείλουν εντός της ημέρας φορείς της Σαμοθράκης, η οποία από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται αποκλεισμένη ακτοπλοϊκά.

Ήδη οι πρώτες ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης έχουν κάνει την εμφάνιση τους, με τους φορείς του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη σημερινή ημέρα.

Οι επισκέπτες του νησιού ζουν τη δική τους Οδύσσεια καθώς η δρομολόγηση του «AZORES EXPRESS», που επιστρατεύτηκε για να αντικαταστήσει το «ΣΑΟΣ ΙΙ», εξελίχθηκε σε φιάσκο. Το πλοίο δεν κατάφερε να φθάσει ποτέ στη Σαμοθράκη εξαιτίας των μποφόρ και του μεγέθους του και τελικά αποσύρθηκε.

Μέχρι την Τετάρτη που φθάνει στη Σαμοθράκη το καταμαράν Andros Jet οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν από το νησί είναι εγκλωβισμένοι. Για όσους, δε, είχαν κλείσει τις διακοπές τους στο νησί του Θρακικού πελάγους, μοιάζει πλέον με κακόγουστο ανέκδοτο καθώς αδυνατούν να μεταβούν σε αυτό.

Την ίδια ώρα οι ξενοδόχοι του νησιού προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες τουρίστες που παραμένουν εν αναμονή πλοίου για να επιστρέψουν στις εστίες τους, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές στα καταλύματα τους, αλλά και στα εστιατόρια της Καμαριώτισσας, του λιμανιού της Σαμοθράκης.
 
Παράλληλα με έξοδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πέντε εστιατόρια, στην Καμαριώτισσα, προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όσους τουρίστες τα επιλέξουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι τουρίστες μένουν σε αίθουσες που έχει διαθέσει ο Δήμος του νησιού, μεταξύ αυτών και αίθουσες σχολείων.

Μεγάλη η ζημιά για τον τουρισμό

«Η ζημιά για τον τουρισμό του νησιού είναι μεγάλη και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα διευρυνθεί, όσο το νησί παραμένει αποκομμένο. Ευελπιστούμε πως από την Τετάρτη που θα πέσουν τα μποφόρ θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας.