Skip to main content

Ευθυμίου σε πρόεδρο ΟΑΣΘ: Απαραίτητη η συνεργασία όλων για την άμβλυνση των δυσχερειών από το Fly Over

Συνάντηση της βουλευτή της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Κ. Ταγγίρη

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη, «στο πλαίσιο του διαρκούς και έντονου ενδιαφέροντός της για τα ζητήματα που απασχολούν τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης», πραγματοποίησε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης που απασχολεί τους πολίτες, εν όψει και της έναρξης κατασκευής του Fly Over. Παράλληλα, συζητήθηκαν και τα βασικά ζητήματα του Οργανισμού, όπως η νομική μορφή λειτουργίας του ΟΑΣΘ (αφού σήμερα τελεί σε εκκαθάριση), η ψηφιακή αναβάθμισή του, η κυκλοφορία των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων κ.ά.

Ο κ. Ταγγίρης ενημέρωσε την κ. Ευθυμίου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, με πιο χαρακτηριστική την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης 150 νέων οδηγών, καθώς και την έναρξη τριών επιπλέον υποστηρικτικών δρομολογίων express, με σκοπό τη βελτίωση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΑΣΘ, εν όψει και της διαχείρισης των νέων κυκλοφοριακών συνθηκών που θα προκύψουν από την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Fly Over.

Παράλληλα, η κ. Ευθυμίου τόνισε την αναγκαιότητα εκπόνησης σχεδίων, συγκοινωνιακών μελετών και παρεμβάσεων που θα δώσουν σταθερές και μόνιμες λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Fly Over η ίδια σχολίασε: «Το Fly Over αποτελεί ένα έργο πνοής για την πόλη μας. Παρακολουθώ επισταμένως το ζήτημα της κατασκευής του, πραγματοποιώντας αφενός αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς και αφετέρου μεταφέροντας αρμοδίως τις απόψεις των φορέων και των Θεσσαλονικέων και θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό, θεωρώ ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι επιτακτική ανάγκη, με κοινό στόχο πάντα την άμβλυνση των δυσχερειών που θα προκαλέσει η κατασκευή του παρόντος έργου».

Επιπρόσθετα, η βουλευτής αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον ΟΑΣΘ, με κυρίαρχο το μέλλον του Οργανισμού καθώς και το ζήτημα των μικρομετόχων. «Είναι σημαντικό να προτεραιοποιηθεί η συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΣΘ, δηλαδή με ποια νομική μορφή θα λειτουργεί στο εξής. Πιστεύω ότι στην απόφαση για το μέλλον του ΟΑΣΘ θα ήταν επωφελές  να αντιμετωπιστεί με τον πιο πρόσφορο δυνατό τρόπο το πρόβλημα των μικρομετόχων», σχολίασε η ίδια.