Skip to main content

Flyover-Παπαστεργίου: Πρωτοχριστιανός ο Ταχιάος - Συλλογή υπογραφών για να σταματήσει το έργο (φωτο+video)

Οι άνθρωποι της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» συλλέγουν υπογραφές για να σταματήσουν οι εργασίες για το Flyover, ενώ ο επικεφαλής, Χρήστος Παπαστεργίου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κ. Ταχιάο για την τοποθέτηση του περί… παλαιοχριστιανών

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην κατασκευή του Flyover εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κ. Παπαστεργίου και οι συνεργάτες του γνωστοποίησαν ότι έχουν ξεκινήσει από τις 20/1/2024 μία εκστρατεία συλλογής υπογραφών, «για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τις εργασίες για το Flyover», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Οι υπογραφές συλλέγονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση, http://bit.ly/skg-flyover και, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου, οι χρήστες μπορούν να υπογράψουν δίχως να το κοινοποιήσουν στα κοινωνικά τους προφίλ. Όπως είπε, έχουν ήδη συγκεντρωθεί 1.400 υπογραφές.

Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο για τη χθεσινή δήλωση του δεύτερου στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Flyover περί «παλαιοχριστιανών» για όσους αντιδρούν στο έργο.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Παπαστεργίου είπε πως «φαίνεται ότι ο κ. Ταχιάος όταν έρχεται στη Θεσσαλονίκη συμπεριφέρεται ως… πρωτοχριστιανός, γιατί μάλλον κινείται σε κατακόμβες και όχι μέσα από το οδικό δίκτυο και για αυτό αγνοεί την ταλαιπωρία που τραβούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» ζήτησε για ακόμη μία φορά να σταματήσει το έργο και «να υλοποιηθεί το στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση του περιγράφεται στη Θεσσαλονίκη», όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε το 2010.

Χαρακτήρισε ακόμη «έγκλημα» το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που σημειώνεται στην Περιφερειακή Οδό μετά από την έναρξη των εργασιών για την Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο, λέγοντας πως το συγκεκριμένο έργο αναφέρεται ως συμπληρωματικό στο προαναφερθέν ΦΕΚ.

Τόνισε επιπλέον ότι οι εργασίες για το Flyover θα έπρεπε να ξεκινήσουν από το καλοκαίρι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, το έργο ξεκίνησε με καθυστέρηση 5 μηνών και το αποτέλεμα είναι η χρηματική αποζημίωση του εργολάβου με υπαιτιότητα του δημοσίου.

«Η κυβέρνηση και οι τότε τοπικοί άρχοντες ήξεραν ότι θα συμβεί η καθυστέρηση, αλλά επέλεξαν να δώσουν τα 10 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στον εργολάβο ως ένα προεκλογικό δώρο, προκειμένου να μην ξεκινήσει η ταλαιπωρία και να μην τους κοστίσει στην εκλογική μάχη», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παπαστεργίου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η ρύπανση που δημιουργείται από την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη βεβαρυμμένη από τα μικροσωματίδια ατμόσφαιρα. Παράλληλα, ανέφερε ότι το καλοκαίρι που θα ανεβεί η θερμοκρασία, πολλά αυτοκίνητα από τον ευρύ παλαιό στόλο που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, θα σταματούν στον περιφερειακό λόγω υπερθέρμανσης. «Αυτά, ποιος θα τα μαζεύει;», διερωτήθηκε.

Ακόμη, έθεσε το ζήτημα για τις επιπτώσεις στον τουρισμό λέγοντας πως οι επισκέπτες θα εγκλωβίζονται για ώρες στον περιφερειακό και έτσι θα αποφεύγουν τη Χαλκιδική.

«Ήδη, οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας πήραν απόφαση να υπογράψουν συμβάσεις ώστε οι τουρίστες να προσγειώνονται στην Αγχιάλο και όχι στο αεροδρόμιο Μακεδονία, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία», πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι έπεται ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το Flyover.

Image