Skip to main content

Γεροβασίλη: Ακραίοι κύκλοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς(vid)

Για ακραίους κύκλους που ήθελαν να εμπλουτίσουν ένστικτα που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για ακραίους κύκλους έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πτολεμαΐδα.

«Εδώ και ημέρες κάποιοι προανήγγειλαν ότι ήθελαν να ανακόψουν την ορκωμοσία των πυροσβεστών. Είναι ακραίοι κύκλοι, οι οποίοι κινούνται για να εμπλουτίσουν ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Δεν τα κατάφεραν, ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας τους γύρισε την πλάτη. Επιτέθηκαν με ό,τι μπορούσαν στους αστυνομικούς, έχουμε τρεις τραυματίες αστυνομικούς. Στοχευμένη και προαποφασισμένη η σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε ευθέως τη Χρυσή Αυγή ως «παρούσα» στο «προσκλητήριο», που είχε γίνει από χτες μέσω του διαδικτύου για συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας», επικαλούμενη και δήλωση που έκανε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς για τα επεισόδια, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «προδότες» τους αστυνομικούς που «χτυπούν αλύπητα τους Έλληνες πατριώτες».

«Στο προσκλητήριο των ακροδεξιών "Πτολεμαίων της Μακεδονίας" ανταποκρίθηκαν 15 "Πτολεμαίοι" και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς με δήλωσή του. Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας τους γύρισαν την πλάτη. Γύρισαν την πλάτη στη βία και τη μισαλλοδοξία» έγραψε.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε προειδοποιήσει από χτες με tweet ότι ακροδεξιοί κύκλοι καλούσαν σε συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα, τονίζοντας: «Ποντάρουν και πάλι στη βία, το φανατισμό και τη φασιστική εκτροπή».