Skip to main content

Δαρδαμανέλης: Η Καλαμαριά είναι μπροστά - Δεν γυρίζει πίσω

Από τον συνοικισμό του Αγίου Ιωάννη άρχισε τις προεκλογικές του ομιλίες ο δήμαρχος Καλαμαριάς, που ζήτησε ισχυρή εντολή για να ανανεώσει τη θητεία του

Τα πεπραγμένα της θητείας του, αλλά και τους στόχους του για την επόμενη πενταετία που διεκδικεί στη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς, παρέθεσε ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρου του Αγίου Ιωάννη.

Στην πρώτη από τις προεκλογικές ομιλίες που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα στις συνοικίες του δήμου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γενιά Δημιουργίας» ζήτησε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, λέγοντας ότι «η Καλαμαριά άλλαξε σελίδα» και «δεν γυρίζει πίσω».

Μιλώντας για τη θητεία του σημείωσε πως εξασφαλίστηκαν 80 εκατομμύρια ευρώ για τον δήμο, ενώ τόνισε πως η Καλαμαριά πρωτοπορεί πλέον σε πολλούς τομείς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αντιμετώπισε τη δύσκολη εποχή της πανδημίας με ένα συνολικό πρόγραμμα οργάνωσης των υπηρεσιών, αλλά και στήριξης των δημοτών το οποίο βραβεύτηκε πανελλαδικά. Υπογράμμισε ότι η διοίκησή του μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 35% για να στηρίξει τα νοικοκυριά, ενώ καθιέρωσε να καθαρίζεται η πόλη επτά ημέρες την εβδομάδα. Παράλληλα, όπως είπε, καθημερινά αποκαθιστά πεζοδρόμια, βελτιώνει τον οδοφωτισμό, αλλάζοντας με led λαμπτήρες που δίνουν μεγαλύτερη φωτεινότητα και μεγάλη εξοικονόμηση, και ασφαλτοστρώνει δρόμους που για πολλά χρόνια δεν είχαν επισκευαστεί, ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα σε περίπου 100 δρόμους, το οποίο θα συνεχιστεί. Ειδική αναφορά έκανε και στη μέριμνα για τους ανθρώπους με αναπηρία, λέγοντας πως είναι καμάρι της διοίκησης το πρώτο αισθητηριακό πάρκο, αλλά και η κατασκευή ραμπών, wc και η δημιουργία προσβασιμότητας σε όσο το δυνατόν περισσότερα κτήρια και όλα τα σχολεία του δήμου μας.

 

 

Ο δήμαρχος μίλησε και για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο, όπως είπε, θα αρχίσει τον Οκτώβριο. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε όσους κατηγορούν τη διοίκηση για τις πρωτοβουλίες της, λέγοντας πως «όλοι αυτοί που σήμερα πατρονάρουν το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς και φωνάζουν για να έχουν 2 προεκλογικά επιχειρήματα ήταν εκεί και αποφάσιζαν για τη διαχείρισή του. Είναι υπεύθυνοι για ό,τι βρήκαμε, είναι υπεύθυνοι για την παρακμή, είναι υπεύθυνοι που δεν μας ανήκει η πλαζ της Αρετσούς, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στο Παλατάκι, είναι υπεύθυνοι που βρήκαμε ένα Κόδρα που έμοιαζε με ζούγκλα και ήταν άβατο για τους δημότες». Επίσης, αναφέρθηκε στη διάνοιξη της οδού Πόντου, την οποία χαρακτήρισε «άλλη μία μεγάλη νίκη» και στην ανάπλαση του Βότση στην Κηφισιά, που έχει πλέον χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Καλαμαριά γύρισε σελίδα, αλλάζει καθημερινά, σταθερά, με σχέδιο, πλάνο και όραμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά παλιά παρέα, όσα πρόσωπα, επικεφαλής και σήματα κι αν αλλάξει, να γυρίσει πίσω την Καλαμαριά στις μαύρες εποχές της απραξίας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ο λαός τούς έδωσε την ευκαιρία πάρα πολλά χρόνια κι όμως δεν φάνηκαν αντάξιοι αυτής της επιλογής. Κι ο λαός της Καλαμαριάς τούς έστειλε σπίτι τους», είπε.

Ειδικά για τα έργα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, εκτός από τη διάνοιξη της Πόντου, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεταστέγαση και κατασκευή ειδικού δημοτικού - νηπιαγωγείου και του 8ου λυκείου, στο δίκτυο ομβρίων και στην κατασκευή ραμπών, πάρκων και παιδικών χαρών.

 

 

Σε ό,τι αφορά την επόμενη θητεία τόνισε πως βασική προτεραιότητα είναι «να ολοκληρώσουμε όλα όσα θεμελιώσαμε ώστε η Καλαμαριά να είναι μία πόλη πράσινη και βιώσιμη, η οποία θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε κάθε κοινωνική ομάδα, μία πόλη σύγχρονη που σέβεται το παρελθόν της και τιμά την ιστορία της».