Skip to main content

Γιαννούλης: Πρακτικά αδύνατη η επανεκκίνηση των δρομολογίων Intercity Αθήνα- Θεσσαλονίκη την 1η Απριλίου

Για μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν επιλυθεί κάνει λόγο ο αν. τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαπίστωση ότι οι σιδηροδρομικοί δεν έχουν λάβει τις εγγυήσεις που έχουν ζητήσει για να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου κάνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στην επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Όπως είπε δεν έχουν επιλυθεί  μία σειρά από ζητήματα που είχαν τεθεί στη σύσκεψη της 13ης Μαρτίου ως προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου, και αναφέρει το ζήτημα της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των μηχανοδηγών, την έλλειψη φωτισμού και το θέμα της ραδιοκάλυψης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών, αλλά και την επίλυση θεμάτων ασφαλείας στις σήραγγες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου

«Πρακτικά, γίνεται αδύνατη προς το παρόν και η επανεκκίνηση των δρομολογίων Intercity Αθήνα- Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου», σημειώνει ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη:

«Σχεδόν ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, παραμένει στον αέρα η  επαναλειτουργία όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς δεν έχουν επιλυθεί  μία σειρά από ζητήματα που είχαν τεθεί στη σύσκεψη της 13ης Μαρτίου ως προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου.

Ενδεικτικά να αναφέρω το ζήτημα της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των μηχανοδηγών, την έλλειψη φωτισμού και το θέμα της ραδιοκάλυψης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών, αλλά και την επίλυση θεμάτων ασφαλείας στις σήραγγες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Πρακτικά, γίνεται αδύνατη προς το παρόν και η επανεκκίνηση των δρομολογίων Intercity Αθήνα- Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου.

Το σίγουρο είναι ότι παρά το σχεδιασμό και τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου και του ΟΣΕ, οι σιδηροδρομικοί δεν έχουν λάβει τις εγγυήσεις που έχουν ζητήσει για να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου»