Skip to main content

Γιαννούλης: Ζητούμενο για τους καταναλωτές η μείωση των τιμών στο ράφι

«Δυστυχώς τα ημίμετρα της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να τρέχει με 3,9% και στα τρόφιμα να καταγράφει διψήφιο αριθμό»

«Καλοδεχούμενα τα πρόστιμα σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία, το ζητούμενο ωστόσο για τους καταναλωτές είναι να δουν επιτέλους μείωση των τιμών στο ράφι», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρήστος Γιαννούλης βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τομεάρχης Ανάπτυξης.

«Δυστυχώς τα ημίμετρα της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να τρέχει με 3,9% και στα τρόφιμα να καταγράφει διψήφιο αριθμό», σημειώνει και προσθέτει:​

«Είναι αποτέλεσμα της αδράνειας της κυβέρνησης που δύο χρόνια τώρα απλώς παρατηρούσε πολυεθνικές εταιρείες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να  καταγράφουν υπερκέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων, στις πλάτες νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ο κ. Γιαννούλης τονίσει ότι «δέσμια της νεοφιλελεύθερης λογικής της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει δυστυχώς να απορρίπτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη πάταξη της αισχροκέρδειας»