Skip to main content

Γουίμπλεντον: Επική ανατροπή Τσιτσιπά και νίκη επί του Μάρεϊ

Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Σέρβος Λάζλο Τζέρε

Με μια δεύτερη επική ανατροπή, μετά τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και τον Άντι Μάρεϊ, παίζοντας για τέταρτη συνεχή ημέρα (!), για να προκριθεί πανηγυρικά στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε το παιχνίδι του με τον Τιμ σε δύο ημέρες (διακοπή λόγω βροχής την πρώτη), ενώ άλλες τόσες χρειάστηκε και απέναντι στον Βρετανό, καθώς η αναμέτρησή τους διακόπηκε χθες στις 23:00 (01:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), αφού ο κανονισμός επιτάσσει απαγόρευση κυκλοφορίας στο Γουίμπλεντον μετά από εκείνη την ώρα.

Τη στιγμή της διακοπής ο Μάρεϊ προηγούνταν με 2-1 σετ (6-7/3, 7-6/2, 6-4), αλλά η συνέχεια του αγώνα σήμερα ήταν διαφορετική. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε αρχικά στα σετ κατακτώντας το τέταρτο με 7-6/3, ενώ ό,τι δεν κατάφερε στο διάστημα που είχε προηγηθεί, το πέτυχε στο πέμπτο και καθοριστικό σετ: μπρέικ.

Το έκανε στο τρίτο γκέιμ, προηγήθηκε με 2-1 και κράτησε το σερβίς του για το 3-1, για να κλείσει στη συνέχεια σετ και αγώνα με 6-4. Επόμενος αντίπαλός του, στη φάση των «32» της διοργάνωσης, θα είναι ο Σέρβος Λάζλο Τζέρε, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε με 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6/5, 6-3) τον Μπεν Σάλμον.

Ο Νο5 τενίστας του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με 16 άσους και μόλις ένα διπλό λάθος, μέτρησε 89 γουίνερς αλλά έκανε και 54 αβίαστα λάθη, ενώ για τη νίκη δεν χρειάστηκε παρά μόλις ένα μπρέικ σε 6 προσπάθειες.

Ο αγώνας συνεχίστηκε κάτω από μια αστραφτερή ηλιοφάνεια, γεγονός ασυνήθιστο για τον καιρό στο Λονδίνο. Ο «Στεφ» έπαιζε για την επιβίωσή του και παρότι και το τέταρτο σετ οδηγήθηκε επίσης σε τάι μπρέικ, επέδειξε ωριμότητα και ψυχραιμία ως το τέλος, δίνοντας μόλις τρεις πόντους στον αντίπαλό του.

Συγκεκριμένα, μετέτρεψε το εύθραυστο 3-3 σε 7-3 με 2 μίνι μπρέικ, θυμίζοντας έντονα το πρώτο σετ που είχε κατακτήσει ο ίδιος με πανομοιότυπο τρόπο.

Ο 36χρονος Μάρεϊ, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση ανάπλασης του ισχίου το 2019, άρχισε να δείχνει κουρασμένος στο πέμπτο σετ και ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του για πρώτη φορά, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν και αρκετή για να τον οδηγήσει στην πρόκριση.