Skip to main content

Η Άννα Ευθυμίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως νέο μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

«Θα εργαστώ με επιμέλεια και συνέπεια, με σκοπό να ανταπεξέλθω επαρκώς στα νέα αυτά καθήκοντα εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου», τόνισε η βουλευτής

Στη θέση του νέου μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τοποθετήθηκε η βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, έπειτα από απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Η εθνική αντιπροσωπεία έχει ως επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη και αποτελείται από 14 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η σημαντικότερη επιτροπή σε επίπεδο κοινοβουλευτικής διπλωματίας και, ως εκ τούτου, τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου εκπροσωπούνται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Συνακόλουθα, στην εθνική αντιπροσωπεία μετέχουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αλέξης Τσίπρας και Γεώργιος Παπανδρέου.

Η εθνική αντιπροσωπεία συμμετέχει από τις 8-14 Οκτωβρίου 2023 στις εργασίες της συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

 

 

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που μετέχω ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με επικεφαλής την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Θα εργαστώ με επιμέλεια και συνέπεια, με σκοπό να ανταπεξέλθω επαρκώς στα νέα αυτά καθήκοντα εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου», τόνισε η βουλευτής της Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο παλαιότερος ευρωπαϊκός πολιτικός οργανισμός, έχει ως αποστολή την επεξεργασία και υιοθέτηση κανόνων και προτύπων και την παρακολούθηση της τήρησής τους, επί τη βάσει κοινών αξιών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημοκρατίας, και Κράτους Δικαίου.