Skip to main content

Η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ γιατί παρακάμπτει το δ.σ. του ΟΛΠ

Οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι του Πειραιά καταγγέλλουν το ΤΑΙΠΕΔ για την τακτική που ακολουθεί στην πώληση του ΟΛΠ, παρακάμπτοντας το δ.σ. της εταιρείας.

Για διαδικασίες που παρακάμπτουν το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, όσον αφορά τις αποφάσεις που σχετίζονται με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας, καταγγέλλει την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Όπως επισημαίνει η ΟΜΥΛΕ, επιχειρείται η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου χωρίς να ενημερώνεται το δ.σ. του ΟΛΠ.

«Αγνοεί προκλητικά (σ.σ η κυβέρνηση) το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, συντάσσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και μυστικοσυμβούλων το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης, το διαρρέει ανεπίσημα και επιλεκτικά και προτίθεται να το καταχωρήσει στο Data Room ώστε να το συνομολογήσει με τους υποψήφιους αγοραστές», σημειώνει η ΟΜΥΛΕ.

Όσον αφορά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία καλεί την Ελλάδα να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές που έχουν δοθεί στη Cosco για το ΣΕΜΠΟ και να εισπράξει πίσω τυχόν ποσά που έχει «κερδίσει» η κινεζική εταιρεία, η ΟΜΥΛΕ διερωτάται αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίησή της.