Skip to main content

Η Sun d' Or αυξάνει τις πτήσεις στο Θεσσαλονίκη-Τελ Αβίβ το καλοκαίρι

Θα διατηρήσει το δρομολόγιο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου - «Η Θεσσαλονίκη, η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων, θα γίνει το νέο Τελ Αβίβ της Μεσογείου»

Με ένα ακόμα δρομολόγιο θα συνδέσει η Sun d'Or τη Θεσσαλονίκη με το Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Η θυγατρική της El Al, που άρχισε να εκτελεί πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα του Ισραήλ, θα διατηρήσει το δρομολόγιο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και μάλιστα θα το ενισχύσει, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Philoxenia.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής GSA της El Al Greece, Μαρία Μαστοράκη, το πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει τρεις πτήσεις την εβδομάδα τον χειμώνα και πέντε το καλοκαίρι του 2023, έναντι τεσσάρων της περασμένης θερινής περιόδου. Η ίδια σημείωσε πως τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς οι πληρότητες για τους καλοκαιρινούς μήνες άγγιζαν το 100%, ενώ το υπόλοιπο διάστημα κυμαίνονταν από 60% έως 70% από το Ισραήλ προς Θεσσαλονίκη και σε χαμηλότερα ποσοστά στο δρομολόγιο προς Τελ Αβίβ. "Θέλουμε να προβάλουμε τον προορισμό από τη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα για τον χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι υπάρχει κίνηση", επισήμανε η κ. Μαστοράκη, σημειώνοντας πως το Ισραήλ είναι προορισμός για όλους και ειδικά για τους νέους, γιατί έχει έντονη ζωή.

Κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε ότι τα δρομολόγια της Sun d'Or συνδυάζονται με όλες πτήσεις της El Al, η οποία πετάει σε 46 προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα με καθημερινές πτήσεις προς Τελ Αβίβ και συνολικά 400 με τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Στην εκδήλωση έγινε και μία σύντομη παρουσίαση του Ισραήλ ως τουριστικού προορισμού. Όπως αναφέρθηκε, πρόλειται για μία χώρα πολύ κοντινή στην ελληνική ιδιοσυγκρασία, που διαθέτει μνημεία της Unesco, τις πόλεις της ερήμου στον δρόμο των μπαχαρικών, την Ιερουσαλήμ, το Εϊλάτ και τη Νεκρά Θάλασσα, ωραίες παραλίες και νυχτερινή ζωή.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την αεροπορική σύνδεση και σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά σημεία, πέρα από όσα συνέδεαν την πόλη με το εβραϊκό στοιχείο στο παρελθόν. Τόνισε μάλιστα πως Ισραηλινοί επενδυτές εκτιμούν πως η Θεσσαλονίκη, η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων, θα γίνει το νέο Τελ Αβίβ της Μεσογείου, της πόλης που αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης.